Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. Berita Terkini

Category: Berita Terkini

    BPEX 2019 – Lebih 6,000 unit hartanah menunggu tuan baru (dengan diskaun tak masuk akal)

    Tok bagi satu contoh mudah. Kalau ada rumah subsale (rumah second hand) dan rumah baru (rumah under construction) dijual pada harga yang sama, mana satu yang akan korang pilih? Macam biasa. Tugas Tok adalah ambil…

    Polisi Perumahan Mampu-Milik Negara – Penyelamat pemilikan hartanah Bumiputera?

    “Apakah tindakan pihak Kerajaan untuk membasmi masalah pemilikan rumah di Malaysia?” Tok pasti, ramai kat luar sana yang tanya soalan ini. Dengan kadar pemilikan rumah rakyat Malaysia sekitar 44% pada suku pertama 2018, bermakna 56%…

    Anda nak mana satu – Rumah lama, atau rumah baru?

    Kalau anda ada peluang beli rumah baru (under construction) pada harga rumah subsale di kawasan bertaraf premium, mana satu yang anda akan pilih? Pada pandangan personal Tok, kenapa nak beli rumah lama. Padahal, korang boleh…

    Skim FundMyHome – 3 persoalan yang rakyat Malaysia patut tahu

    Tok akui, Tok bukan seorang pakar kewangan macam ‘pro’ yang ada dekat luar sana. Cuma, Tok selalu ingat 2 pesan yang mak ayah Tok ajar dari kecil ni: “Tak ada benda yang percuma dalam dunia…

    Bajet 2019 : Kemas kini berkaitan hartanah yang anda patut tahu

    Dah jadi kerja ruji setiap tahun, Tok akan tengok pembentangan Bajet 2019 negara kita yang tercinta. Dan macam biasa, Tok akan fokus gila-gila pada hal berkaitan hartanah. Buat korang yang terlepas tengok sesi pembentangan bajet…

    Kokuyo – Pelopor konsep ABW untuk perabot dan alatan pejabat

    Pada  21 Ogos bulan lepas, Tok dapat jemputan untuk menghadiri satu majlis pelancaran produk oleh satu syarikat perabot terkemuka dari Jepun iaitu Kokuyo di KL Gateway, Bangsar. Ok, majlis ni pada Tok sangat power,. Sebab…

    Akta 242 – Daftar Pengurus Harta, lindungi kepentingan pembeli rumah?

    Kuala Lumpur, 11 Januari 2018 – Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Yang Berhormat Tan Sri Noh bin Haji Omar secara rasminya telah melancarkan Daftar Pengurus Harta yang dinantikan. Ini adalah mengikut perubahan pindaan…

    Beli kereta cash atau hutang? Baca perkongsian power lelaki ini

    Dah jadi kebiasaan atau trend anak muda zaman sekarang. Sejurus dapat je kerja lepas graduate, mesti ramai yang dah target nak beli kereta. Tapi, berbaloi ke beli kereta dengan cara berhutang dengan bank ni? Kalau…

    Nak menang RM50K untuk bayar down payment rumah? Ini peluang ‘baik punya’ untuk anda!

    Tanya la kat sesiapa pun. Nak kumpul duit down payment rumah, bukan satu kerja yang mudah. Tok yakin ramai yang kat luar sana setuju dengan perkara ni. Kalau takde disiplin dalam bab menyimpan, memang sampai…

    Aspire Residence, Cyber 10, Cyberjaya – Kediaman keluarga yang nyaman, dengan 10% rebat

    Kalau semalam Tok ada cerita mengenai kawasan Cyberjaya, hari ni Tok nak cerita sikit mengenai pembangunan baru yang dijalankan oleh SPNB. Apa yang unik dengan Aspire Residence? Konsep pembangunan yang diterapkan dalam pembangunan Aspire Residence…

    Secured By miniOrange