Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. Featured

Category: Tip pelaburan hartanah

    Semua yang anda perlu buat untuk bank approve loan rumah (supaya boleh beli rumah berkali-kali)

    “Bila nak beli rumah, apa perkara pertama yang wajib korang buat?” Kacang je soalan ni. Mestilah nak kasi CCRIS dan CTOS cun melecun. Kalau tak, bank mana yang berani pinjamkan duit kepada korang? Tok dah…

    Baru 25 tahun, dah ada 2 rumah pelaburan: 5 faedah yang anda layak gunakan untuk beli rumah pertama.

    Dah lama Tok tak menulis pasal kisah inspirasi. Kisah seseorang menempuh dugaan dan cabaran dalam dunia pelaburan hartanah antara salah satu sumber inspirasi bagi Tok. Dan Tok pasti, ramai yang kat luar sana berkongsi pandangan…

    Nak beli rumah, tapi anda tak tahu jenis-jenis loan yang ada?

    Secara asas, kat Malaysia ni ada 3 jenis loan rumah yang biasa digunakan. Jenis pinjaman yang Tok maksudkan adalah basic term, semi-flexi, dan juga full-flexi. Mesti korang pernah dengar, kan? Tok baca ilmu ni kat…

    Bank tak tengok CCRIS dan CTOS je untuk luluskan loan rumah. Ini perkara yang ramai orang tak tahu

    Ada berlambak strategi dekat Google yang korang boleh baca. Tapi Tok tahu. Masalah utama korang adalah tak tahu nak amalkan yang mana satu. Banyak sangat maklumat pun tak elok jugak. Takpe. Tok ada dekat sini…

    Takut duit lebur? Guna 7 tip pelaburan hartanah power ini

    “Apa yang sama kat orang kaya dalam dunia ni?” Ramai yang bina kekayaan mereka dengan memiliki atau melabur dalam bisnes, saham, dan juga hartanah. Macam biasa, Tok akan fokus lebih kat pelaburan hartanah. Yang paling…

    Pro dan kontra yang anda perlu tahu dalam pelaburan hartanah

    Kalau nak ikutkan, orang dulu-dulu lebih ramai melabur dalam pelaburan hartanah berbanding sekarang. Itu sebab ramai tok moyang kita yang kaya-raya. Dan paling best (yang tak sedap korang nak dengar), mereka tak ada pun akses…

    Capai matlamat pelaburan hartanah anda guna strategi S.M.A.R.T. ini.

    Sebelum mencapai sebarang matlamat, kenalah tetapkan matlamat yang kita nak capai dulu. Ini adalah asas yang semua orang patut buat. Ramai juga yang tanya kat Tok. Ada tak strategi yang boleh bantu mencapai matlamat pelaburan…

    Lelaki ini kongsikan 6 lubuk untuk pelabur newbie beli hartanah below market value

    Bukan senang nak cari hartanah bawah harga pasaran (below market value). Lagi-lagi untuk pelabur yang baru nak berkecimpung dalam arena ini. Tapi, jangan sekali-kali pandang rendah kat kebolehan diri korang sendiri. Bila dah belajar ilmu…

    Langkah mudah dapatkan laporan CCRIS tanpa perlu keluar rumah

    Orang yang menetap kat Kuala Lumpur berkongsi satu masalah dan dilema yang sama. “Malas aku nak keluar. Nak hadap traffic jam, kos minyak, dengan nak tanggung tol lagi.” Lagi-lagi nak singgah kat Bank Negara untuk…

    5 tip bantu newbie beli rumah lelong macam otai dan buat untung (paling kurang) 1 kali ganda

    Korang baru pertama kali nak beli rumah lelong? Proses membeli rumah bergantung kat jenis rumah yang kita nak beli tu. Bermakna, proses beli rumah lelong akan jadi berbeza sikit dengan proses membeli rumah undercons atau…

    Secured By miniOrange