1. Home
  2. pelaburan hartanah

Tag: pelaburan hartanah

    5 punca anda gagal beli rumah second hand murah. Ramai kantoi kat No. #3

    Pasti semua orang nak beli rumah second hand pada harga yang murah. Cuma peluang ni, tak senang nak dapat. Tapi tak mustahil kalau korang tahu cara. Banyak yang korang kena buat. Selain daripada mengkaji mana…

    Kira-kira yang anda patut tahu, kalau nak pelaburan hartanah sentiasa jana untung

    Kita tak boleh main teka je dan bergantung pada nasib semata-mata, bila nak beli rumah untuk dibuat pelaburan. Kalau buat macam ni, tak mustahil pelaburan korang ada potensi besar untuk kecundang awal. Tok pasti semua…

    Gaji RM2,000, tapi beli rumah setiap 6 bulan?

    Mungkin ramai yang terkejut lepas baca headline kat atas ni. Kalau terkejut je, takpe. Yang pasti, akan ada yang lomparkan macam-macam cemuhan dan tomahan sebab tak percaya. Rasa perkara ni mustahil? Korang boleh cakap macam…

    4 tip power beli apartmen yang susah rugi

    Kalau kita tengok secara kasar, ramai orang Malaysia suka beli rumah jenis apartmen. Rumah jenis ni memang cukup sesuai dengan keadaan di negara kita. Ia adalah alternatif terbaik selain daripada rumah landed (yang sekarang ni,…

    Capai matlamat pelaburan hartanah, dan buat untung paling kurang 1 kali ganda dengan strategi ini

    Sebelum mencapai sebarang matlamat, kenalah tetapkan matlamat yang kita nak capai dulu. Ini adalah asas yang semua orang patut buat. Ramai juga yang tanya kat Tok. Ada tak strategi yang boleh bantu mencapai matlamat pelaburan…

    9 tip untuk pelabur hartanah newbie. No. #9 wajib buat kalau nak jana untung

    Korang baru nak mulakan langkah sebagai pelabur hartanah? Tok percaya, ramai yang pasang impian nak jadi pelabur hartanah. Tapi masalah biasa adalah mereka tak tahu nak mula kat mana. Takpe, korang boleh chill dan tak…

    3 jenis loan yang anda boleh guna untuk beli rumah pertama. Ramai yang guna No. #2

    Sebelum membeli rumah, bagus untuk kita kaji dan kenal pasti dulu jenis-jenis loan yang ada. Secara asas, kat Malaysia ni ada 3 jenis loan rumah yang biasa digunakan. Jenis pinjaman yang Tok maksudkan adalah basic…

    Tip elakkan duit hangus beli hartanah “indah khabar dari rupa”

    Pelabur yang baik tahu cara nak pilih hartanah yang jana untung untuk mereka. Tak kira dari segi cashflow atau capital appreciation. Cuma, ramai yang termakan kata-kata manis orang lain. Kononnya, sesebuah hartanah itu confirm jana…

    3 jenis pasaran hartanah yang orang baru patut tahu. Nak beli yang mana satu?

    Tahniah sebab korang dah mula bertindak. Sementara dah wujud kesedaran ni dalam diri, apa kata kita tambah lagi ilmu untuk bekalan masa depan? Tok yakin, ramai yang dah tahu pasal ni. Tapi, Tok tak boleh…

    Ini cara untuk anda dapatkan rumah secondhand pada harga yang murah (below market value).

    “Boleh lagi ke dapat rumah pada harga yang murah zaman sekarang ni?” Ini dia persoalan yang Tok percaya, tersemat dalam hati ramai orang. Jawapan mudah Tok, ya. Kita masih boleh dapatkan rumah pada harga yang…