17903602 10209167318083449 139846267968172250 n 1

Luar flat, dalam kalah kondo. Siapa sangka rumah lelong ‘busuk’ boleh jadi macam ni?

Memang banyak sentimen negatif bila bercakap tentang rumah lelong. Rumah ‘barai,’ ‘busuk,’ ‘takde kelas,’ dan macam-macam lagi la.

Yang cakap macam ni, mesti banyak lagi kelebihan membeli rumah lelong yang mereka belum tau.

Dah banyak terbukti dekat luar sana. Dan Tok nak kongsikan salah satu kat korang hari ini.

Buat korang yang ada rasa sangsi, jemput hadamkan perkongsian Tuan Azizul Azli Ahmad. Kisah anak murid beliau ni pasti berikan inspirasi kepada korang.

Nak, atau tak nak buat? – Ini je halangan korang. Kalau korang pilih jawapan yang baik, teruskan bacaan.

“Dari rumah ‘busuk,’ berubah jadi rumah idaman?”

Kalau mula-mula baca ayat atas ni, mesti ramai yang ingat skrip iklan. Malangnya, bukan.

Kediaman yang pada asalnya dilelong, dibeli kembali dan diubah suai oleh bekas pelajar pintar saya, Muhd Arif Adb Latif.

Sejak zaman belajar lagi, karyanya cukup cemerlang. Bila dah bekerja pulak, bertambah-tambah gemilang.

“Apa yang beliau buat dengan rumah lelong yang dibeli?”

Korang tengok sendiri gambar-gambar dekat bawah ni:

Rumah ‘busuk’ – Gambar sebelum proses ubah suai bermula

Nota ekstra: Ini adalah unit Merak Apartment di Seksyen U5, Shah Alam, Selangor.

17903409 10209167316163401 6293921470096069484 n 1 17951973 10209167312243303 7868150391188245406 n 1

17952471 10209167312043298 1203632313432910102 n 1

17759926 10209167312403307 4543857177932743563 n 1

17883973 10209167312603312 741694216951595550 n 1

Rumah ‘busuk’ – Gambar selepas proses ubah suai selesai

Tok bagitau awal-awal. Korang jangan terkejut beruk bila tengok tahap perubahan yang berlaku dekat unit ‘busuk’ ni.

17862334 10209167315563386 2191675127491342189 n 1 17862557 10209167313323330 5455079644795549693 n 117903488 10209167318403457 6786161817851521205 n 217903878 10209167317723440 1124735032819171085 n 117903507 10209167312923320 4625029489625585422 n 1 117884208 10209167317003422 6326429428140249879 n 1Sumber gambar: Tuan Azizul Azli Ahmad

Rumah lelong ada dimana-mana. Korang akan berani mencuba bila ilmu penuh didada.

Data smartphone banyak lagi? Ada video Tok nak anda tengok

Kalau smartphone korang tengah bersambung dengan WiFi, atau data ada banyak lagi, silakan tengok video berdurasi kurang 1 minit ni.

Tok sendiri berani cakap. Interior design yang ini berjaya mengubah rumah yang dianggap ‘busuk’ ni jadi cun-melecun.

Korang agak-agak, berapa kadar sewa yang Tuan Muhd Arif Abd Latif letak untuk unit macam ni? Jadi, dekat mana yang orang cakap ‘rugi beli rumah lelong’ tu?

Tak mustahil korang jugak boleh buat rumah jadi macam ni. Tok percaya semua orang boleh buat, termasuk la korang jugak.

Memang susah dan terang-terang korang kena buat banyak kerja Tapi korang mesti tersenyum beli tengok end result macam ni.

Lagipun, yang untung korang jugak nanti. Boleh la henjut kadar sewa tinggi. Kalau rumah macam ni punya cantik, orang pun tak berkira nak bayar sewa mahal sikit.

Kenapa anda perlu jealous dengan orang gaji bawah RM2,000 beli rumah? 

Tok ada offer baik punya untuk korang. Nak tak dapatkan bantuan seorang pelabur otai ni beli rumah secara PERCUMA?

FAR Capital Sdn Bhd ada anjurkan satu program untuk membantu golongan berpendapatan kurang RM2,000 untuk beli rumah pertama mereka.

Pendek cerita, korang akan dibantu oleh ikon pelabur hartanah, Tuan Faizul Ridzuan sendiri. Tapi, korang kena daftar laju-laju, sebab nak pilih 30 orang yang bertuah je.

PS: Setakat ni, dah ada lebih 900+ orang yang dah daftar.

KLIK SINI UNTUK DAFTAR PROGRAM ‘JEJAK KASIH HARTANAH’ SEKARANG

Jejak Kasih Hartanah Sidebar 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.