Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. tips beli rumah

Tag: tips beli rumah

    Skim Perumahan Belia dilanjutkan sehingga 31 Disember 2021

    Kalau diberi peluang untuk beli rumah pertama, sape je yang tak nak. Kan? Cuma Tok faham nak beli rumah pertama ni bukannya mudah. Bila ada offer skim oleh kerajaan, korang boleh tengok details. Mana tahu…

    Step-by-step cara beli rumah second hand – Semua yang anda perlu buat sampai dapat kunci

    Normal kalau korang takut bila nak membeli rumah pertama. Tapi kalau terus layan perasaan takut tu, sampi ke sudah korang takkan dapat beli rumah. Ramai yang gagal melangkah dengan yakin sebab tak tahu asas yang…

    Ini ‘bom jangka’ peminjam wajib berjaga-jaga. 99% yang buat loan rumah tak tahu tentang ini

    Kalau korang baca Offer Letter sampai habis, korang pasti tahu perkara ini. Bila tiba masa membeli rumah, korang wajib tahu setiap isi kandungan yang ada dalam tu. Baru tahu apa yang boleh dan tak boleh…

    7 tip sempoi untuk anak muda cepat-cepat beli rumah pertama. No. #5 bagi loan anda senang lulus

    Kesedaran di antara golongan muda (yang baru graduate dan dapat kerja) tentang membeli rumah seawal mungkin, bukan satu isu yang baru. Masa silih berganti. Tok yakin, ramai dah pasak mindset ni ke dalam minda. Cuma,…

    18 perkara wajib buat sebelum beli rumah untuk duduk sendiri

    Rumah, bukan ‘barang’ yang selalu dibeli oleh ramai orang. Kalau yang kerap membeli tu, mungkin tergolong sebagai pelabur. Tapi kali ni, Tok nak fokus 100% kat orang yang nak beli rumah duduk sendiri. Yang pasang…

    5 punca anda gagal beli rumah second hand murah. Ramai kantoi kat No. #3

    Pasti semua orang nak beli rumah second hand pada harga yang murah. Cuma peluang ni, tak senang nak dapat. Tapi tak mustahil kalau korang tahu cara. Banyak yang korang kena buat. Selain daripada mengkaji mana…

    Checklist beli rumah pertama. Dah periksa ke 14 perkara ini?

    Tahniah, korang dah mulakan langkah untuk beli rumah pertama. Cuma, bukan satu perkara mudah untuk membeli rumah. Ada banyak perkara yang korang kena buat supaya tak ‘tersontot’ diri sendiri di kemudian hari. Mungkin korang tengah…

    Gaji RM2,000, tapi beli rumah setiap 6 bulan?

    Mungkin ramai yang terkejut lepas baca headline kat atas ni. Kalau terkejut je, takpe. Yang pasti, akan ada yang lomparkan macam-macam cemuhan dan tomahan sebab tak percaya. Rasa perkara ni mustahil? Korang boleh cakap macam…

    Gaji ciput, tapi nak beli rumah? Baca 9 tip power ini

    “Apa masalah utama untuk orang bergaji kecil yang nak beli rumah?” Antara alasan yang paling ramai orang pakai adalah kekangan kat bahagian kewangan, dan tak tahu asas beli rumah pertama yang betul. Tok percaya. Kalau…

    Panduan Lengkap Beli Rumah Pertama

    Ramai pembaca GilaHartanah.com bertanya kepada Tok: “Tok, saya tak pernah beli rumah. Kat mana nak dapatkan ilmu beli rumah pertama saya ye?” Hari ni Tok nak kongsikan dengan korang panduan langkah demi langkah untuk beli rumah…

    Secured By miniOrange