Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. beli rumah subsale

Tag: beli rumah subsale

    15 lagi tip ekstra beli rumah dengan modal ciput. Ikut cara pelabur ini (Siri Akhir)

    Siapa yang suka-suka lepaskan peluang beli rumah dengan modal yang minima? Kalau tanya semua orang pun, Tok percaya mereka akan bagi jawapan yang sama. Dengan harga rumah yang kian ‘menggila’ sekarang, ramai yang berusaha mencari…

    15 lagi tip ekstra beli rumah dengan modal ciput. Ikut cara pelabur ini

    Soalan kat bawah ni memang popular daripada dulu lagi : “Ada tak cara beli rumah tanpa perlukan modal besar?“ Sekarang ni zaman serba canggih dan pantas. Siapa yang tunggu ‘disuap,’ memang lambat la korang nak…

    21 langkah selamat beli rumah subsale. Ikut cara lelaki ini

    Salah satu sebab utama ramai tak nak beli rumah subsale, adalah sebab tak tau apa proses yang terlibat. Bila dah tau nanti, mesti ada yang terjebak gila-gila punya. Risiko beli rumah subsale adalah antara yang…

    “Senang betul beli rumah subsale bila sediakan 7 perkara ini awal-awal’ – Rozmi

    Bila berborak pasal nak beli rumah, masih ramai yang ingat kena sediakan 10% duit down payment semata-mata. Tapi, tu je ke kos yang kita kena tanggung? Korang mesti tak suka jawapan Tok ni: “Tak. Ada…

    Jangan beli rumah, sewa dulu – Sampai bila anda nak tunggu?

    Tak reda lagi kes tentang jangan beli rumah, dan menyewa terlebih dulu. Mungkin ada yang setuju, mungkin ada yang tak. Pada pandangan Tok, ini bukan jalan penyelesaian terbaik. Idea tu, ada. Tapi selesaikan masalah ke?…

    Dah periksa 10 perkara penting ini sebelum apply loan rumah?

    Dalam banyak-banyak benda sebelum korang beli rumah, bab loan antara yang wajib korang tumpukan 100% perhatian. Sebab selagi korang gagal dapatkan loan rumah, selagi tu korang takkan dapat beli rumah. Lain cerita kalau korang jenis…

    Wanita ini kongsi pengalaman beli rumah second hand terus dengan owner

    Ramai jugak yang tanya Tok: “Boleh ke beli rumah second hand (subsale) tak gunakan ejen?” Boleh je. Tapi kalau korang pertama kali nak buat, Tok tak galakkan. Banyak benda yang korang tak tau. Dan kalau…

    Beli rumah, kena tanggung kos guaman lebih mahal bermula hari ini?

    Ini kali, Tok ada benda penting nak kongsikan dengan korang semua. Dan Tok harap korang tabahkan hati bila nak mula membaca kejap lagi ya. Secara ringkas, Tok boleh cakap kat korang macam ni: “Anda bakal…

    Jimatkan kos peguam. Buat sendiri 3 perkara ini lepas beli rumah second hand

    Ada banyak lagi perkara yang korang kena selesaikan lepas beli rumah second hand. Tak sama macam beli rumah dengan pemaju (under construction), korang kena buat banyak pertukaran nama dekat segala bil dan dokumen yang ada.…

    Formula mudah kira kos valuasi untuk beli rumah second hand RM150,000

    Ada satu benda yang korang wajib buat sebelum beli rumah second hand. Sebab rumah second hand memang dah lama terbina, kita wajib buat valuation (valuasi) supaya korang tak terlebih bayar daripada harga yang sepatutnya. Bank…

    Secured By miniOrange