1. Home
  2. beli rumah subsale

Tag: beli rumah subsale

    “Saya nak beli rumah subsale pertama. Apa patut saya buat?” – Mira

    Ini dah jadi impian semua orang. Siapa yang tak nak ada rumah paling kurang sebiji, kan? Kalau bukan untuk tujuan pelaburan pun, boleh kita guna sebagai tempat berteduh bersama keluarga tercinta. Tapi semua ini, boleh…

    Cara kira kos setem duti pembelian rumah yang terkini

    Pembelian hartanah, boleh jadi pengalaman yang menyeronokkan dan menakutkan pada masa yang sama. Sebab apa? Ramai yang takut dengan kos awal yang terpaksa ditanggung. Bukan sikit-sikit anak tau. Kalau tak simpan duit, memang korang saja…

    “Nak beli rumah kat mana?” – 9 tip power daripada ejen hartanah Malaysia

    Pasti ramai tengah merancang nak beli rumah pertama tahun depan, kan? Tok cuma nak bagitahu. Bukan kerja mudah nak beli rumah pertama. Ini adalah satu keputusan kewangan yang besar dalam sejarah hidup korang. Dan semua…

    “15 orang ini dapat manfaat bila rumah busuk terjual” – Ir. Ajak

    Kalau nak cerita pasal ‘rumah busuk,’ mungkin ramai yang tak berminat. Biasa la tu. Sifat manusia, suka tengok benda yang lawa-lawa je. Tok tak pernah nak salahkan korang pasal ni. Tok pun tak pernah sempurna.…

    3 jenis market value ‘rumah busuk’ anda wajib tahu

    Apa cara terbaik untuk buat untung dengan pelaburan hartanah? “Kita bukan buat untung sewaktu menjual. Tapi kita buat untung semasa membeli” Ayat ni, menjadi sebutan ramai pelabur otai. Dan benda ni memang betul pun. Tapi…

    “Senang gila beli rumah subsale lepas amalkan 7 tip ini” – Rebecca

    Siapa yang tak ada impian nak beli rumah rumah baru, kan? Cuma, masalah dalam hal membeli rumah adalah kos permulaan (entry cost) yang agak ‘keras.’ Tak semua orang bersedia dan mampu nak tanggung kos ni.…

    AWAS : Beli rumah dengan geran ‘ini,’ bank susah bagi loan

    Beli rumah, bukan satu perkara yang mudah. Banyak benda yang nak kena buat sebelum keluarkan bayaran down payment. Lagi-lagi kalau korang pilih untuk beli apartmen, atau rumah bertingkat second hand (rumah subsale). Korang perasan tak?…

    “Owner tak bagi turun harga rumah. Nak berunding macam mana lagi?” – Ben

    Jual beli rumah second hand, pasti akan libatkan proses rundingan antara pembeli dan penjual. Memang tak boleh nak elak. Korang boleh pilih sama ada nak berunding sendiri, atau diwakili ejen yang korang pilih. Tapi tak…

    Rumah second hand, sama harga dengan rumah baru. Mana satu nak beli ni?

    Macam-macam perkara yang korang kena fikirkan bila nak beli rumah. Tak kira siapa korang. Bahkan, pelabur hartanah otai sendiri pun kaji macam-macam perkara sebelum buat keputusan membeli. Lebih-lebih lagi kalau korang nak beli rumah subsale.…

    Tak tahu nak beli rumah baru, atau rumah second hand?

    Rumah baru dengan reka bentuk moden, atau rumah second hand yang matang, mana satu yang korang akan pilih? Terpulang. Kalau tanya Tok, 2 rumah jenis ni ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Tak kira untuk duduk…