Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. beli rumah pertama

Tag: beli rumah pertama

    Sewakan atau duduk sendiri? Ini apa yang pembeli rumah pertama kali patut buat

    Masih ramai lagi yang jadikan rumah pertama untuk kegunaan sendiri. Padahal Tok yakin mereka dah sedia maklum, yang tindakan ini tak kasi apa-apa untung pun. Silap hari bulan, ada yang kantoi bayar duit ansuran bulanan…

    5 langkah elak deposit hangus bila anda tak jadi beli rumah

    Ramai yang tak tahu pasal ni. Sebelum ni, mesti korang ingat duit deposit confirm akan melebur bila bank tak lepaskan permohonan loan rumah. Tak betul tu. Hakikatnya, korang masih ada harapan dan peluang untuk dapatkan…

    Panduan supaya orang muda senang nak beli rumah pertama. Baca 11 tip ini sekarang

    Mesti korang seronok dapat kerja, kan? Alhamdulillah. Boleh la lepas ni mula kumpul duit untuk beli rumah pertama. Tapi, nak beli rumah bukan satu perkara yang mudah dibuat. Bukan macam nak beli Choki Choki kat…

    Teringin nak beli rumah? Ini apa yang bank tengok untuk luluskan permohonan loan rumah impian anda

    “Apa proses paling leceh (tapi penting gila) bila nak membeli rumah?” Dah tentu hal yang melibatkan proses nak dapatkan loan rumah. Dan pada kajian Tok, ramai sangat yang kantoi bab ni. Bank tak senang-senang bagi…

    10 perkara pelabur hartanah newbie wajib amal. Tip No. #8 jamin pelaburan anda sentiasa buat untung

    Takde siapa yang nak rugi bila melabur. Dah tentu kita mahu buat untung, walaupun sikit. Macam yang Warren Buffett pernah cakap: “RULE NO.1 IN INVESTING IS NEVER LOSE MONEY. RULE NO.2 IS, NEVER FORGET RULE…

    Kenapa ada orang beli rumah pertama tak dapat 90% loan?

    Ramai dah sedia tahu. Semua orang layak dapatkan LTV (margin pembiayaan, juga dikenali sebagai Loan to Value) sebanyak 90% untuk beli 2 biji rumah pertama. Tapi, betul ke dapat 90%? Tak semua. Ramai je yang…

    Beli rumah pelaburan untuk pelajaran anak-anak – 3 benda anda wajib elak buat supaya impian ini terjamin

    Tok tengok dah semakin bertambah ramai jemaah pelabur hartanah. Ini satu petanda yang bagus. Ada banyak sebab orang melabur dalam hartanah. Dan salah satu sebab yang buatkan ramai orang melabur dalam pelaburan ni, tak lain…

    9 sebab popular bank reject loan rumah anda

    Siapa tak sakit hati bila bank reject permohonan loan rumah? Tapi, bukan semuanya 100% salah bank. Kebanyakan masa, pemohon sendiri yang tak cukup bersedia. Ada sesetengah kes, dokumen yang diperlukan tak cukup. Ada juga yang…

    Ini ‘bom jangka’ peminjam wajib berjaga-jaga. 99% yang buat loan rumah tak tahu tentang ini

    Kalau korang baca Offer Letter sampai habis, korang pasti tahu perkara ini. Bila tiba masa membeli rumah, korang wajib tahu setiap isi kandungan yang ada dalam tu. Baru tahu apa yang boleh dan tak boleh…

    7 tip sempoi untuk anak muda cepat-cepat beli rumah pertama. No. #5 bagi loan anda senang lulus

    Kesedaran di antara golongan muda (yang baru graduate dan dapat kerja) tentang membeli rumah seawal mungkin, bukan satu isu yang baru. Masa silih berganti. Tok yakin, ramai dah pasak mindset ni ke dalam minda. Cuma,…

    Secured By miniOrange