Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. hartanah

Tag: hartanah

    Cara elak beli rumah yang tak kena dengan harga?

    Takde siapa yang suka bayar harga lebih daripada yang sepatutnya. Tak kira la apa-apa jenis barang sekalipun. Nak beli rumah, tapi tak check dulu nilai semasa rumah yang korang nak beli. Ini salah satu perkara…

    Strategi pencen dengan RM9,000++ sebulan selepas 25 tahun

    Ramai lagi anak muda yang ambil mudah tentang bab pencen. Padahal, lebih elok mula merancang perkara ini seawal mungkin. Takde la dah masuk 3 series nanti, baru menggelabah nak mula buat. Dan bagi yang belum…

    10 rukun pelaburan power (yang tak ramai pelabur guna)

    Apa cara nak pastikan pelaburan yang kita buat sentiasa jana untung? Selalu, kita akan tengok ilmu yang teknikal. Tapi sebenarnya, banyak ilmu common sense yang dilupakan pelabur, tak kira lama atau baru. Bak kata pepatah…

    3 jenis market value ‘rumah busuk’ anda wajib tahu

    Apa cara terbaik untuk buat untung dengan pelaburan hartanah? “Kita bukan buat untung sewaktu menjual. Tapi kita buat untung semasa membeli” Ayat ni, menjadi sebutan ramai pelabur otai. Dan benda ni memang betul pun. Tapi…

    Lelaki ini kongsikan 5 pengajaran penting dalam bisnes dan pelaburan hartanah

    Banyak bisnes-bisnes besar yang terpaksa ‘bungkus’ sekarang. Cabaran yang ada, tak mampu untuk semua harungi. Ada yang terpaksa mengaku kalah dan akur. Tak kurang juga yang bertindak learn and adapt. Dan belum tentu lagi ilmu…

    Skim FundMyHome – 3 persoalan yang rakyat Malaysia patut tahu

    Tok akui, Tok bukan seorang pakar kewangan macam ‘pro’ yang ada dekat luar sana. Cuma, Tok selalu ingat 2 pesan yang mak ayah Tok ajar dari kecil ni: “Tak ada benda yang percuma dalam dunia…

    7 kesilapan ‘gila’ pelabur hartanah newbie buat

    Pelaburan apa pun, pasti ada perkara yang wajib elak kalau tak nak rugi. Tak kira sama ada beli rumah untuk jana keuntungan bila jual balik atau nak jana untung sewa, pelaburan hartanah adalah pelaburan terbaik…

    7 ‘checklist’ penting sebelum beli kondo pertama

    Sekarang ni, cukup susah nak cari rumah pada harga yang murah. Kalau ada pun, rata-rata pasti bermula pada harga RM300,000 ke atas. Generasi Y (Gen-Y) adalah golongan yang paling terkesan. Niat nak beli rumah pertama,…