Login

Register

Login

Register

7 tip khas untuk ejen hartanah baru, yang boleh kasi sales anda meletup-letup.

Ada banyak watak penting dalam industri hartanah. Ini termasuk pengurus hartanah, pemaju, pihak bank, pembeli, penjual, penyewa, dan lain-lain yang sama waktu dengannya. Bagi Tok, ada satu lagi tonggak utama yang jadi penggerak industri ini.…

Mantapkan ilmu kewangan anda dengan 4 channel YouTube ini

Lebih kurang sebulan lepas, YouTube dah selamat lancarkan servis baru yang diberi nama YouTube Red. Ia adalah servis berbayar, dimana korang tak payah risau lagi diganggu iklan (yang selalu kacau emosi Tok masa melayan video…

Pemuda 24 Tahun Ini Berkongsi Tips Beli Rumah Secepat Mungkin Selepas Graduate

Untuk korang yang baru graduate ni, tahniah Tok ucapkan. Kehidupan sebenar korang baru bermula. Realiti hidup tak seindah masa korang study tu. Ada banyak benda nak kena fikir, banyak benda yang boleh memerangkap kita, banyak…

Tahu tak? Anda boleh gunakan simpanan KWSP untuk 4 perkara “ini”

Rajin semak penyata tahunan KWSP korang tak? Mesti banyak wang korang dah simpan kan? Untuk itu, tahniah Tok ucapkan. Kalau korang dah bekerja dalam tempoh 1 tahun, tak mustahil simpanan EPF korang boleh cecah 4…

5 cara jimatkan duit belanja harian anda (dan elakkan berlapar sampai hujung bulan)

Dengan situasi ekonomi Malaysia yang tengah menjunam sekarang, adalah lebih baik kita berjimat cermat daripada kerap berbelanja. Sebelum bertindak salahkan kerajaan yang memerintah, cuba perhatikan diri sendiri dahulu. Tak ada siapa dapat berubah, kecuali orang…

4 tip memilih lokasi strategik yang untungkan si pelabur hartanah

Lokasi hartanah. Ini adalah topik hangat yang sentiasa jadi perbincangan oleh para pelabur. Kali ini, Tok nak kongsikan ilmu memilih lokasi strategik hartanah yang bagus untuk pelaburan. Korang pun mesti nak kurangkan risiko rugi bila…

5 sebab ejen hartanah tak akan hidu bau kejayaan, yang anda tak akan buat (lepas habis baca artikel ini).

Tip kali ini, Tok nak kongsikan khas untuk para ejen hartanah yang hensem. Sebelum ini, Tok yakin korang selalu baca tip bagaimana nak jadi ejen hartanah yang buat duit bertimbun. Perkongsian kali ini, izinkan Tok kongsi pula…

The Vyne: Apartment Moden Di Sungai Besi, Kuala Lumpur

Sungai Besi adalah satu lokasi hartanah yang telah matang. Banyak kemudahan yang terletak berdekatan kawasan ini, yang memudahkan penduduknya tinggal dan bekerja di Kuala Lumpur. Dikelilingi oleh beberapa stesen LRT, Komuter dan lebuhraya utama seperti Federal…

FMC, ZEC: Lepas tahu fungsi 2 terma ini, anda akan lebih berani dan yakin untuk buat pinjaman perumahan.

Kalau kita perhatikan, ada pelbagai terma dalam industri hartanah. Kalau yang baru ceburi bidang ini, tak mustahil ada yang sakit kepala dek pelbagai terma yang bersifat teknikal ni. Tak apa. Pening kepada itu kejap sahaja.…

4 tip memilih rumah apartment yang tak buatkan anda rasa rugi bila beli.

Korang setuju tak dengan ayat Tok bawah ini?: “Ramai orang Malaysia sekarang suka beli rumah jenis apartment (high-rise).”  Ada banyak faktor yang jadi punca kepada perkara ini. Antara yang utama adalah tanah semakin berkurang, dan…

Secured By miniOrange