Login

Register

Login

Register

Ilmu ini boleh bantu anda buat rancangan menjual hartanah dengan baik

Tok rasa ramai yang tahu pasal RPGT, atau dikenali dengan nama lain sebagai CKHT. Ia nama pendek yang merujuk kepada Cukai Keuntungan Harta Tanah (CKHT). Cukai ini adalah sejenis cukai keuntungan modal yang dikenakan ke…

Tak tahu nak tanya apa kepada perunding hartanah (yang anda pertama kali nak jumpa)? Tok ada 5 tip yang boleh bantu anda segera.

Tok yakin ramai antara korang yang ada pengalaman berurusan dengan perunding hartanah (property negotiator). Tak kira sama ada nak menjual atau sewakan hartanah, atau sekadar nak dapatkan khidmat nasihat mereka. Mereka adalah golongan yang tahu…

3 strategi berkesan simpan duit sampai berbukit (berdasarkan pengalaman sebenar, yang Tok sendiri suka baca).

Korang ada masalah nak simpan duit? Dah jadi lumrah rata-rata manusia. Kalau baru dapat gaji, macam-macam benda kita nak beli. Bila tengah ada duit, godaan nak berbelanja jadi bertingkat-tingkat. Akhirnya, ramai jadi hamba nafsu yang…

Kawasan HOT untuk Pelaburan Hartanah? Jemputan Istimewa ke Property Talk bersama Faizul Ridzuan dan Adrian Un di Kinrara

Ramai pembaca GilaHartanah.com menghantar email kepada Tok.. Tok, bagaimana nak tahu kawasan mana yang sesuai untuk pelaburan hartanah? Berita baik untuk korang semua. Biar pakar hartanah ini yang jawab soalan korang. Tok nak jemput korang…

Anda pening kepala nak bezakan jenis pegangan hartanah? Perkongsian Tok ini boleh kasi pening itu hilang.

Masih ada sesetengah orang yang keliru dengan hal berkaitan jenis pegangan tanah. Tak apa, janji korang buka hati untuk ambil tahu dan belajar. Sebab itu korang baca artikel Tok ni, kan? Niat utama Tok nak…

Sky Awani Kondo: RM300,000 SAHAJA & BELAJAR CARA DAPATKAN 100% LOAN?

Tok ada berita baik untuk disampaikan. Pihak pemaju bagi projek Sky Awani Residence telah membuka kuota untuk Bumiputra, dan kuantiti sangat terhad. Untuk mereka yang tidak tahu berkenaan projek Sky Awani Residence ini, boleh teruskan…

4 faktor yang buatkan nilai hartanah semakin menggila

Harga hartanah yang semakin meroket buat semakin ramai orang bimbang. Harga yang semakin menggila ini jadi masalah besar kepada mereka yang ada niat nak beli hartanah. Apakah faktor yang buatkan nilai hartanah semakin meningkat naik?…

Nak tahu siapa pengganti Base Lending Rate (BLR) untuk pinjaman perumahan?

Tok yakin, ramai yang dah tahu tentang kemunculan Base Rate (BR) yang jadi pengganti kepada Base Lending Rate (BLR). Untuk mereka yang tak tahu, korang boleh teruskan baca artikel dan belajar pasal sistem Base Rate…

5 tip cantas perbelanjaan yang tak patut dan simpan lebih banyak duit dalam akaun bank anda.

Adakah korang rasa susah sangat nak simpan duit? Masih ada segelintir yang sanggup bayar perkara yang tak sepatutnya setiap bulan, selepas duit gaji selamat berlabuh dalam akaun bank. Ini antara sebab utama yang buatkan kita…

Teori ini ada potensi besar luaskan mindset kita dalam mencapai status bebas kewangan.

Tok pasti korang pernah dengar teori hierarki keperluan Maslow (Maslow’s Hierarchy of Needs). Tok sediakan gambar di bawah untuk “refresh” balik fikiran kita.     Abraham Harold Maslow adalah seorang ahli psikologi. Beliau cipta hierarki…

Secured By miniOrange