Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. tip beli rumah subsale

Tag: tip beli rumah subsale

    5 punca anda gagal beli rumah second hand murah. Ramai kantoi kat No. #3

    Pasti semua orang nak beli rumah second hand pada harga yang murah. Cuma peluang ni, tak senang nak dapat. Tapi tak mustahil kalau korang tahu cara. Banyak yang korang kena buat. Selain daripada mengkaji mana…

    Cara elak beli rumah yang tak kena dengan harga?

    Takde siapa yang suka bayar harga lebih daripada yang sepatutnya. Tak kira la apa-apa jenis barang sekalipun. Nak beli rumah, tapi tak check dulu nilai semasa rumah yang korang nak beli. Ini salah satu perkara…

    “Saya nak beli rumah subsale pertama. Apa patut saya buat?” – Mira

    Ini dah jadi impian semua orang. Siapa yang tak nak ada rumah paling kurang sebiji, kan? Kalau bukan untuk tujuan pelaburan pun, boleh kita guna sebagai tempat berteduh bersama keluarga tercinta. Tapi semua ini, boleh…

    “Ubahsuai rumah second hand tanpa perlu belanja besar. Guna 5 tip ini” – Hady

    Kalau dengar pasal kerja ubahsuai rumah, pasti ramai yang akan mula berkerut dahi. Mana tak berkerut. Dah la harga rumah semakin mahal. Harga perabot rumah pun, bukan semakin murah. Dan tu tak campur lagi dengan…

    “Senang gila beli rumah subsale lepas amalkan 7 tip ini” – Rebecca

    Siapa yang tak ada impian nak beli rumah rumah baru, kan? Cuma, masalah dalam hal membeli rumah adalah kos permulaan (entry cost) yang agak ‘keras.’ Tak semua orang bersedia dan mampu nak tanggung kos ni.…

    “Owner tak bagi turun harga rumah. Nak berunding macam mana lagi?” – Ben

    Jual beli rumah second hand, pasti akan libatkan proses rundingan antara pembeli dan penjual. Memang tak boleh nak elak. Korang boleh pilih sama ada nak berunding sendiri, atau diwakili ejen yang korang pilih. Tapi tak…

    Rumah second hand, sama harga dengan rumah baru. Mana satu nak beli ni?

    Macam-macam perkara yang korang kena fikirkan bila nak beli rumah. Tak kira siapa korang. Bahkan, pelabur hartanah otai sendiri pun kaji macam-macam perkara sebelum buat keputusan membeli. Lebih-lebih lagi kalau korang nak beli rumah subsale.…

    Kenapa patut beli rumah low cost sebagai rumah pertama?

    Berapa ramai yang berselera nak beli rumah jenis low cost? Sila jawab dalam hati dengan jujur. Macam-macam la tomahan kurang enak Tok dengar bila bercakap pasal rumah low cost. Hakikatnya, kalau tahu merangka pelan pelaburan…

    “Senang gila!” – 5 cara mudah cari rumah below market value

    Ramai yang setuju dengan kata-kata Tok ni : “Bukan kerja senang nak cari rumah below market value” Tapi yang pasti, bukan semua orang fikir macam ni. Dengan ilmu yang betul, korang boleh tahu kat mana…

    15 lagi tip ekstra beli rumah dengan modal ciput. Ikut cara pelabur ini (Siri Akhir)

    Siapa yang suka-suka lepaskan peluang beli rumah dengan modal yang minima? Kalau tanya semua orang pun, Tok percaya mereka akan bagi jawapan yang sama. Dengan harga rumah yang kian ‘menggila’ sekarang, ramai yang berusaha mencari…

    Secured By miniOrange