Login

Register

Login

Register

TCS Arcadia, Bandar Saujana Putra – Apartmen servis selesa buat seisi keluarga

Isnin lepas, Tok ada kongsikan tentang analisa kawasan Puchong kat korang. Ingat lagi tak? Kalau tak ingat atau terlepas pandang, klik sini untuk baca sekarang. Buat yang tengah mencari projek serviced apartment dekat sana, Tok…

Ah, apa ada dekat Puchong? Jam gila kot!

Nak beli rumah, bukan satu perkara yang mudah. Ada banyak faktor yang korang wajib ambil kira sebelum letak down payment atau duit booking. Antara yang penting adalah bab memilih kawasan. Dan untuk ni, korang kena…

Aduh! Dompet kosong, tapi gaji masuk lambat lagi

Dengar cerita, gaji orang ‘gomen’ dah masuk 8 haribulan lepas. Mesti seronok sebab gaji masuk awal, kan? Maka, akan terbit kisah siri perbelanjaan yang tak tercapai dek akal. Ya, bukan semua. Tapi yang pasti, akan…

Lelaki ini kongsi cara kumpul deposit rumah RM200K. Fresh graduate, buat ini

Benda biasa. Baru habis belajar dan dapat kerja, takkan tak boleh nak enjoy sikit, kan? Paling kurang, kena keluar sebiji kereta. Bukti seorang graduan berjaya, kononnya. Alang-alang, sarung terus ‘kasut’ baru kat kereta. Baru ada…

Strategi power kumpul lebih RM91K dalam masa 3 tahun (untuk anda dan pasangan)

Bila dah kahwin nanti, korang kena lebih rancak menyimpan. Kita tak tahu bila perlu gunakan sejumlah wang yang banyak dalam satu masa. Tak minta benda ni jadi, tapi lebih baik bersedia berbanding mengubati. Kalau tak…

Apa kesan kenaikan OPR kepada loan rumah anda?

Pada 25 Januari yang lepas, Bank Negara Malaysia menaikkan kadar OPR (Overnight Policy Rate) dari 3.00% kepada 3.25%. Bermakna, OPR meningkat sebanyak 25 mata asas. Dah nak hampir 2 minggu kenaikan ini berlaku. Tapi berapa…

Setia City Residences – Apartmen servis mewah pertama di Setia Alam

Setia Alam jadi pilihan untuk kediaman korang yang seterusnya? Korang patut tahu tentang kewujudan Setia City Residences ni. Projek S P Setia berkonsepkan serviced apartment ini adalah kediaman bertingkat mewah pertama di Setia Alam. Dibina atas…

“Rumah serupa kandang b***!” – 5 strategi elak dapat ‘penyewa dari neraka’

Bukan senang nak dapat penyewa yang tak buat hal. Kalau dapat, sila bersyukur. Jarang-jarang boleh dapat penyewa yang tak bagi masalah kat tuan rumah. Minggu lepas, kecoh kat timeline FB tentang ‘penyewa dari neraka’ yang…

Beli rumah pelaburan dan travel setiap tahun. Strategi lelaki ini serius sempoi gila

Ada banyak tip pelaburan hartanah kat luar sana. Tinggal korang nak cari dan hadamkan je. Tapi yang paling best untuk kita belajar, adalah melalui pengalaman sebenar orang lain. Tok yakin, ramai yang setuju dengan ungkapan…

Secured By miniOrange