Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. Projek hartanah

Tag: Projek hartanah

    Meta_City, Seri Kembangan – MRT2, hanya jarak jalan kaki sahaja?

    Apa yang keluar dalam minda korang bila dengar perkataan ‘Seri Kembangan’? Mungkin ada yang berpendapat, tempat ini terlalu jauh buat mereka yang bekerja di Pusat Bandar, atau kawasan lain yang seangkatan dengannya.  Cuma pada Tok,…

    Lake Point Residence – Kondominium mewah berkepadatan rendah di Cyberjaya

    Dengan harga kediaman di Pusat Bandar yang semakin mahal, ramai yang mengambil keputusan untuk beli rumah di kawasan yang sedikit jauh.  Tapi, kena ambil kira juga jarak dan masa perjalanan untuk ke tempat kerja. Masalah…

    Residensi Lambaian Dua – Villa dan Teres kontemporari, dengan G&G (Gated & Guarded)

    Keselamatan dan sekuriti keluarga jadi keutamaan anda?  Siapa yang tak risau. Keluar rumah dengan tenang tanpa perlu risaukan keselamatan keluarga, adalah satu nikmat bagi semua orang.  Penghalangnya, adalah harga. Biasanya, kawasan yang gated & guarded…

    Parc3, Cheras – Apartmen servis mewah, hanya 20 minit ke Kuala Lumpur

    Dengan harga rumah yang kian meningkat sekarang, susah nak jumpa kediaman high-rise pada harga yang berpatutan. Kalau dekat tengah Pusat Bandaraya, memang susah nak jumpa yang dijual pada harga bawah RM1 juta. Tapi, tak bermakna…

    DK Impian, Damansara West – Kondominium ‘dual-key,’ lengkap dengan pelbagai kemudahan

    Harga kediaman di Pusat Bandaraya semakin mahal. Buat yang amalkan strategi ‘wait and see,’ pasti akan berakhir dengan perasaan hampa. Nak cari bawah RM500,000, punyalah susah nak jumpa. Dan sebagai tindakan alternatif, ramai yang mencari…

    Upperville @ Melawati, Kediaman di Balik Gunung

    Upperville @Melawati adalah antara projek yang sedang diusahakan oleh Mitraland, pemaju yang mempunyai rekod pembinaan yang cemerlang. Antara projek yang mereka bina adalah seperti berikut: C180 @ Cheras South Taman Sri Minang Cascades Kota Damansara…

    M Centura – Apartmen servis mampu-milik, hanya 5KM ke Pusat Bandaraya

    Sekarang ni, cukup susah nak cari rumah pada harga yang berpatutan. Lebih-lebih lagi kalau rumah tu dekat dengan Pusat Bandaraya. Kalau tengok harga pasaran sekunder (rumah second hand) pulak, harga boleh tahan mencanak. Hampir berputus…

    Why continue paying rent and make other people richer?

    Last week, we met up with one potential client. He spoke to me about the fear of buying properties. “I don’t know if I am going to buy the right property. The property market is…

    MCT Casawood @ Cybersouth, Cyberjaya – Kediaman landed mampu-milik

    Casawood @Cybersouth adalah antara projek yang sedang diusahakan oleh MCT (Eco Green City Sdn Bhd), pemaju yang mempunyai rekod pembinaan yang cemerlang. Antara projek yang mereka bina adalah seperti berikut: One City @ USJ 25…

    Bandar Bukit Raja – Perbandaran serba lengkap oleh Sime Darby Property

    Bila sebut nama Klang, pasti ramai yang akan terbayang perlabuhan Klang yang cukup terkenal di mata rakyat Malaysia. Cuma, Klang bukan setakat ada port perlabuhan semata-mata. Ada banyak lagi perkara menarik yang ada di sini,…