janji mulut tak kemana.
hujung-hujung kena tengok hitam putih.

Lindungi hak anda sebagai penyewa.

top view hardcover book mockup2

Elak dari kena tipu hanya kerana tak faham perjanjian

Klausa penting perjanjian sewa rumah, cara kira duti setem perjanjian sewa, senarai peraturan rumah sewa, jaminan deposit penyewa dan banyak lagi yang boleh anda baca dalam ebook panduan penyewa ni.

SOALAN YANG SELALU PENYEWA TANYA

Adakah anda tergolong seperti yang di atas jika mencari tempat untuk sewa?

Jika ya, pasti anda seorang yang berhati-hati dalam membuat keputusan untuk menyewa di tempat baru. Golongan macam ni selalunya lebih untung berbanding golongan yang main sewa sahaja.

KENAPA ANDA KENA BACA EBOOK NI?

1) Persediaan Yang Perlu Dibuat Ketika Survey Rumah Sewa

Kurangkan risiko anda dari menyesal buat keputusan yang salah. Pastikan buat persediaan ini supaya anda lebih jelas dengan pilihan yang bakal anda buat. 

2) 7 Klausa Penting Perjanjian Sewa Rumah

Perjanjian sewa ni mampu menyelamatkan hak anda. Bukan sekadar duit deposit, malah lebih dari itu. 7 klausa ini sangat PENTING!

3) Cara Kira Duti Setem Perjanjian Sewa Rumah

Duti setem perjanjian sewa biasanya penyewa yang bayar. Dalam ebook ini ada formula duti setem yang anda boleh guna supaya anda tak kena “tekan” sampai kena bayar kadar yang terlalu tinggi. 

4) Cara Cari Rumah Sewa Yang Sesuai

4 tips cari rumah sewa yang boleh anda gunakan sebagai panduan asas cari rumah sewa supaya dapat kurangkan rasa menyesal dari buat keputusan yang terburu-buru tanpa rancangan yang jelas. 

5) Tawaran Sewa Rumah

Semak tawaran sewa yang anda dapat dan jangan terus melulu nak bayar deposit. Bahaya kalau ikut emosi, sebaiknya ikut panduan ebook ni. 

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah untuk dapatkan ebook secara percuma.

APA KATA PEMBACA?

9
8
7
2 1
3 1

Wajib ke baca ebook ni?

Wajib tapi tak berdosa kalau tak baca. Hanya sekadar memudahkan anda untuk buat keputusan sebelum menyewa di mana-mana tempat dan kurangkan risiko dari kena tipu!

Ada banyak owner yang tak bertanggungjawab di luar sana dan ejen tidak berdaftar yang berlegar-legar mencari mangsa untuk ambil kesempatan.

Muat turun, baca dan gunakan ebook ni sebagai panduan untuk cari tempat sewa yang selamat dan sesuai dengan anda.

© 2021 GH Media Ventures . All rights reserved