Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. tips beli rumah pertama

Tag: tips beli rumah pertama

    Nak beli rumah baru? Tip ini boleh selamatkan banyak duit anda

    Syok planning nak beli rumah baru? Mestilah. Akhirnya, dapat juga korang capai satu matlamat yang ramai orang idamkan. Lepas dah dapat kunci rumah (tahniah Tok ucapkan) nanti, ada beberapa benda yang kita kena buat dulu.…

    Sewakan atau duduk sendiri? Ini apa yang pembeli rumah pertama kali patut buat

    Masih ramai lagi yang jadikan rumah pertama untuk kegunaan sendiri. Padahal Tok yakin mereka dah sedia maklum, yang tindakan ini tak kasi apa-apa untung pun. Silap hari bulan, ada yang kantoi bayar duit ansuran bulanan…

    5 langkah elak deposit hangus bila anda tak jadi beli rumah

    Ramai yang tak tahu pasal ni. Sebelum ni, mesti korang ingat duit deposit confirm akan melebur bila bank tak lepaskan permohonan loan rumah. Tak betul tu. Hakikatnya, korang masih ada harapan dan peluang untuk dapatkan…

    Baca ini sebelum anda lawat dan beli rumah untuk pelaburan. Pelabur kali pertama wajib baca

    Alhamdulillah. Korang dah semakin hampir nak membeli rumah pertama untuk dibuat pelaburan. Tok harap korang dah sediakan apa yang patut ya. Tapi, tak bermakna dah buat segala persediaan, kerja kita dah selesai. Bagi yang pertama…

    Dah jawab 7 soalan penting ini sebelum beli apartmen pertama anda?

    Rumah jenis high-rise menjadi pilihan rata-rata ramai orang yang baru nak berjinak dalam pelaburan hartanah. Tak kira sama ada kos sederhana atau rendah. Tak salah beli dulu hartanah macam ini sebagai permulaan. Janji ia hasilkan…

    4 cara dapatkan duit beli rumah pertama anda tahun ini.

    Tok cukup suka bertandang kat Facebook Tuan Harith Faisal dan rakan-rakan seperjuangan. Cukup banyak ilmu pelaburan hartanah yang ohsem untuk pelabur baru baca. Ilmu pelaburan lain pun turut sama dibogelkan kat sini. Tinggal nak hadamkan…

    Lelaki ini kongsi 8 tip beli rumah pertama. Anda tahu No. #5, anda selamat

    Tak senang, dan tak pula terlalu susah kalau nak beli rumah pertama. Janji korang sediakan diri dengan ilmu yang betul. Banyak masalah yang korang boleh elak masa nak beli rumah tu nanti. Kalau tak, dah…

    18 perkara wajib buat sebelum beli rumah untuk duduk sendiri

    Rumah, bukan ‘barang’ yang selalu dibeli oleh ramai orang. Kalau yang kerap membeli tu, mungkin tergolong sebagai pelabur. Tapi kali ni, Tok nak fokus 100% kat orang yang nak beli rumah duduk sendiri. Yang pasang…

    4 tip power beli apartmen yang susah rugi

    Kalau kita tengok secara kasar, ramai orang Malaysia suka beli rumah jenis apartmen. Rumah jenis ni memang cukup sesuai dengan keadaan di negara kita. Ia adalah alternatif terbaik selain daripada rumah landed (yang sekarang ni,…

    Gaji ciput, tapi nak beli rumah? Baca 9 tip power ini

    “Apa masalah utama untuk orang bergaji kecil yang nak beli rumah?” Antara alasan yang paling ramai orang pakai adalah kekangan kat bahagian kewangan, dan tak tahu asas beli rumah pertama yang betul. Tok percaya. Kalau…

    Secured By miniOrange