Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. tips beli rumah lepas graduate

Tag: tips beli rumah lepas graduate

    Anak muda, sediakan 3 ‘kunci’ wajib ini sebelum beli rumah pertama

    Sekarang, bukan masa yang sesuai untuk korang berjoli. Terus-terang Tok cakap. Kalau tak bersedia awal-awal, takut tak sempat beli rumah pada harga yang berpatutan. Lagi lama tunggu, lagi bertambah mahal harga rumah yang korang nak…

    Patut beli kereta atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

    Dah graduate dan baru dapat kerja? Tahniah Tok ucapkan. Korang dah mula melangkah ke alam pekerjaan. Dah bekerja ni, korang akan jadi tak sabar-sabar nak tunggu setiap bulan, menanti habuan selepas dah penat-penat bekerja selama…

    Lelaki ini kongsi cara kumpul deposit rumah RM200K. Fresh graduate, buat ini

    Benda biasa. Baru habis belajar dan dapat kerja, takkan tak boleh nak enjoy sikit, kan? Paling kurang, kena keluar sebiji kereta. Bukti seorang graduan berjaya, kononnya. Alang-alang, sarung terus ‘kasut’ baru kat kereta. Baru ada…

    Bank mana bagi loan rumah terbaik? Kaji dulu 10 faktor ini

    Ini soalan paling popular yang ramai orang tanya. Boleh kata, 2/3 daripada pembeli rumah pertama kali pasti akan tanya soalan ni. Yang ni, Tok berani gerenti. Kita pulak kena tahu. Soalan ni terlalu umum (general).…

    Pemuda 24 Tahun Ini Berkongsi Tips Beli Rumah Secepat Mungkin Selepas Graduate

    Untuk korang yang baru graduate ni, tahniah Tok ucapkan. Kehidupan sebenar korang baru bermula. Realiti hidup tak seindah masa korang study tu. Ada banyak benda nak kena fikir, banyak benda yang boleh memerangkap kita, banyak…