Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. graduate beli rumah

Tag: graduate beli rumah

    “Hanya RM270 sebulan?” – Cara kumpul deposit rumah RM500K

    “Simpan RM500 sebulan? Banyak tu. Aku mana mampu” – Azrin Lebih 50% rakyat Malaysia bergaji bawah RM2,000 (menurut kajian The Edge). Lepas tolak macam-macam, agak-agak berapa baki yang tinggal? Buat korang yang serius nak kumpul…

    “Saya gagal beli rumah sebab buat 4 kesilapan ini” – Adam

    Bukan semua anak muda tak pasang niat membeli rumah seawal mungkin. Cuma, ramai lagi yang fikir nak layan nafsu dulu. Masa belajar tak mampu sebab duit belanja limited, cukup-cukup makan untuk survive je. Sekarang dah…

    Patut beli kereta atau rumah dulu? Ini 4 perkara orang muda wajib tahu

    Dah graduate dan baru dapat kerja? Tahniah Tok ucapkan. Korang dah mula melangkah ke alam pekerjaan. Dah bekerja ni, korang akan jadi tak sabar-sabar nak tunggu setiap bulan, menanti habuan selepas dah penat-penat bekerja selama…

    Lelaki ini kongsi cara kumpul deposit rumah RM200K. Fresh graduate, buat ini

    Benda biasa. Baru habis belajar dan dapat kerja, takkan tak boleh nak enjoy sikit, kan? Paling kurang, kena keluar sebiji kereta. Bukti seorang graduan berjaya, kononnya. Alang-alang, sarung terus ‘kasut’ baru kat kereta. Baru ada…

    Bank mana bagi loan rumah terbaik? Kaji dulu 10 faktor ini

    Ini soalan paling popular yang ramai orang tanya. Boleh kata, 2/3 daripada pembeli rumah pertama kali pasti akan tanya soalan ni. Yang ni, Tok berani gerenti. Kita pulak kena tahu. Soalan ni terlalu umum (general).…

    Pemuda 24 Tahun Ini Berkongsi Tips Beli Rumah Secepat Mungkin Selepas Graduate

    Untuk korang yang baru graduate ni, tahniah Tok ucapkan. Kehidupan sebenar korang baru bermula. Realiti hidup tak seindah masa korang study tu. Ada banyak benda nak kena fikir, banyak benda yang boleh memerangkap kita, banyak…