Login

Register

Login

Register

  1. Home
  2. beli rumah duduk sendiri

Tag: beli rumah duduk sendiri

    Nak beli rumah high-rise? Nyawa keluarga anda dalam bahaya kalau gagal pastikan perkara ‘ini’

    Ingat lagi tak tragedi yang berlaku di Grenfell Tower kat London dulu? Seramai 58 orang maut dalam nahas ini sebab bangunan tu takde sistem keselamatan kebakaran yang baik, yang wajib ada dalam setiap kediaman high-rise.…

    5 langkah wajib buat bila peguam hartanah songlap duit anda. Ikut nasihat lelaki ini

    Dalam urusan jual beli hartanah, tak semua perkara kita boleh buat sendiri. Dan atas sebab ini, ramai yang dapatkan bantuan peguam hartanah untuk pastikan urusan jual beli berjalan lancar. Cuma, tak semua peguam hartanah boleh…

    Kumpul deposit rumah RM170,000 dalam masa kurang 3 tahun. Macam mana lelaki ini buat?

    Bukan satu kerja yang senang untuk menyimpan duit. Tapi kalau ada niat nak berumah (rumah je ya, belum termasuk ‘tangga’nya lagi), ini satu perkara yang wajib korang buat. Kalau kumpul macam tu je, memang lambat…

    Rugi ke kalau anda menyewa untuk jangka masa panjang?

    Topik ni boleh kata hot jugak la. Ramai jugak yang dah bincang pasal perkara ni. Bukan takat marhaen je, tapi boleh kata semua orang melibatkan diri. Ada macam-macam pandangan yang diberikan. Dan yang paling banyak,…

    Mahu beli rumah untuk duduk sendiri. Baca panduan ini

    Tak semua orang berminat nak melabur dalam hartanah. Bagi mereka, dapat satu rumah untuk duduk pun dah sangat sangat sangat okay. Kemudian kerja macam biasa untuk bayar ansuran bulanan sampai tamat pembiayaan. Ia tidak salah.…

    15 cara pelabur newbie simpan banyak duit untuk beli rumah tahun ini (Siri #1)

    Ramai yang nak beli rumah, tapi takde sediakan simpanan yang cukup. Macam mana nak buat? Mana-mana pelaburan pun, wajib kita sediakan modal. Sikit atau banyak tu, bergantung. Tapi jangan la langsung tak prepare sesen pun.…

    15 cara pelabur newbie simpan banyak duit untuk beli rumah tahun ini (Siri Akhir)

    Ada masalah nak simpan duit? Hakikat ni, korang kena belajar telan. Selagi korang tak belajar kumpul duit, selagi tu harapan korang nak beli rumah tipis. Nak tak nak, memang kena kumpul. Sebab tu penting untuk…

    “If I work in Singapore, is it a good thing to buy property at Johor?”

    Want to read this article in Bahasa Malaysia (BM)? Click here to read now. Every day, there are hundreds (might be thousands) of people crossing the Second Lane (Linkedua) and Tambak Johor to go to work…

    “Okay tak beli hartanah di Johor, kalau kerja dekat Singapura?”

    Nak baca artikel ini dalam Bahasa Inggeris (English)? Klik sini sekarang. Setiap hari, ada beratus (atau mungkin cecah angka sehingga ribuan) orang menyeberangi Laluan Ke-2 Tuas (Linkedua) dan Tambak Johor untuk ke Singapura. Menurut sebuah perkongsian dalam…

    “Senang gila beli rumah subsale lepas amalkan 7 tip ini” – Rebecca

    Siapa yang tak ada impian nak beli rumah rumah baru, kan? Cuma, masalah dalam hal membeli rumah adalah kos permulaan (entry cost) yang agak ‘keras.’ Tak semua orang bersedia dan mampu nak tanggung kos ni.…

    Secured By miniOrange