Login

Register

Login

Register

SEHR Townvillas – Townhouse mewah untuk seisi keluarga anda

| | ,

Tok boleh kata, rakyat Malaysia bertuah sebab ada macam-macam jenis kediaman untuk kita pilih.

Biasanya, orang yang baru mendirikan rumah tangga atau sudah berkeluarga lebih cenderung memilih kediaman landed. Tapi, masalah keselamatan (sekuriti) keluarga pula menjadi isu. 

Ada juga yang mahukan akses ke pelbagai fasiliti seperti kediaman high-rise – kolam renang, gimnasium, taman, dan sebagainya. 

Untuk atasi masalah yang legit ini, ramai pemaju mengambil langkah untuk menggabungkan hartanah jenis landed dengan konsep strata. 

Buat yang tengah mencari kediaman seperti ini, Tok ada satu projek nak kongsikan kat korang.  

Projek townhouse, lengkap dengan fasiliti kediaman high-rise?

Projek kediaman yang Tok maksudkan adalah SEHR Townvillas, yang bertapak megah di U15 Shah Alam

SEHR Townvillas merupakan kediaman berkonsepkan townhouse berstatus Leasehold (Pegangan Sementara), dengan jumlah keseluruhan kediaman sebanyak 54 unit. Projek ini boleh dikira sebagai low-density (berkepadatan rendah). 

Berkonsepkan townhouse, korang boleh jangkakan kemudahan dari segi fasiliti dan sekuriti yang mantap di sini seperti di kediaman high-rise

Dengan menggabungkan gaya hidup moden dan ketenangan, SEHR Townvillas memberi nafas segar kepada kediaman jenis townhouse masakini yang selesa untuk seisi keluarga. 

SEHR Townvillas ini dijangka siap pada tahun 2022. 

Berapa jenis susun atur (layout) yang ditawarkan di SEHR Townvillas?

Ada 3 jenis layout yang korang boleh pilih mengikut kesesuaian masing-masing: 

Jenis A – 4 unit (1,610 kaki persegi, 3 bilik tidur + 2 bilik air (unit bawah) & 1,866 kaki persegi, 4 bilik tidur + 3 bilik air (unit atas))

Jenis B1 – 16 unit (1,798 kaki persegi, 4 bilik tidur + 2 bilik air, dengan 1 indoor garden (unit bawah) & 1,949 kaki persegi, 4 bilik tidur + 2 bilik air (unit atas))

Jenis B – 34 unit (1,976 kaki persegi, 4 bilik tidur + 3 bilik air, dengan 1 indoor garden (unit bawah) & 2,118 kaki persegi, 4 bilik tidur + 3 bilik air (unit atas))

Apa fasiliti yang disediakan di SEHR Townvillas? 

Setiap inci kediaman ini direka dengan penuh teliti untuk memberikan pengalaman unik dan kemudahan dari segi penggunaan kepada penduduk. 

Antara fasiliti yang disediakan di sini seperti: 

  • Jogging Trail
  • Heritage Sanctuary, 
  • Fruit Haven, 
  • Multi-purpose Court, 
  • Fitness Point, 
  • Relaxing Walkway, 
  • Reflexology Path, 
  • Chef Gourmet Garden, dan
  • House of SEHR. 

Rekaan landskap juga turut diberikan perhatian di SEHR Townvillas. Ada macam-macam jenis tumbuhan hijau yang ditanam di perkarangan kediaman ini. 

Terdapat 12 jenis pokok buah-buahan, 6 jenis taman herba (garden herbs), 4 jenis pokok wangian (fragrance tree), 6 jenis pokok rendang (shady tree), dan 4 jenis pokok renek atau tanaman berbunga. 

Korang boleh jangkakan pemandangan yang indah di sekitar kediaman ini. Landskap ini pasti akan menjamin ketenangan buat korang dan keluarga. 

Senang tak nak ke mana-mana dari sini? 

Sumber gambar – www.calendata.com

SEHR Townvillas ni, sesuai untuk korang yang bekerja di kawasan berikut: 

  • Shah Alam, 
  • Glenmarie, 
  • Petaling Jaya, 
  • Subang Jaya, 
  • Puncak Alam, 
  • Saujana Utama, 
  • Rawang, dan juga
  • Sungai Buloh. 

Ini sebab korang ada akses mudah ke lebuhraya seperti: 

  • Lebuhraya Guthrie, 
  • Lebuhraya Damansara-Puchong, 
  • Penchala Link, dan
  • Lebuhraya SPRINT. 

Dan tak lama lagi, korang akan ada lagi satu lebuhraya yang bakal siap pada tahun ini – Lebuhraya DASH. 

Damansara – Shah Alam Elevated Expressway (atau nama famous-nya, Lebuhraya DASH) memberikan hubungan lebuhraya dan pergerakan (mobility) yang lebih mantap, serta bakal meningkatkan kapasiti jalan raya ke tahap optimum. 

Dengan lebuhraya sepanjang 20.1KM lengkap dengan 13 simpang pertukaran (interchanges), memberikan alternatif padu di kawasan yang terkenal dengan traffic jam (kesesakan lalulintas). 

13 simpang pertukaran (interchanges) tu, termasuk: 

  • Puncak Perdana, 
  • Alam Suria, 
  • Denai Alam, 
  • Kampung Melayu Subang, 
  • Pinggiran Subang, 
  • Subang 2, 
  • Lapangan Terbang Subang, 
  • RRIM, 
  • Surian, 
  • Seksyen 5, Kota Damansara, 
  • Sunway Damansara, 
  • Damanasara Perdana, dan
  • Penchala. 

Tak cukup dengan itu, korang juga ada akses mudah dari (atau ke): 

  • Persiaran Mokhtar Dahari, 
  • Lebuhraya Guthrie, 
  • Jalan Sungai Buloh, 
  • Jalan Lapangan Terbang, 
  • Persiaran Surian, 
  • NKVE (New Klang Valley Expressway), 
  • LDP (Lebuhraya Damansara Puchong), dan juga 
  • Penchala Link. 

Dengan Lebuhraya DASH ini, maka lengkaplah yang dikatakan Klang Valley Ring of Highways, yang terdiri daripada: 

  • Penchala Link, 
  • Lebuhraya Duta – Ulu Klang (DUKE), 
  • Lebuhraya Sungai Besi – Ulu Klang (SUKE), 
  • Lebuhraya Shah Alam (KESAS), 
  • Lebuhraya Kemuning – Shah Alam (LKSA), 
  • Lebuhraya Persekutuan (Federal Highway),
  • NKVE (North-Klang Valley Expressway), dan 
  • Lebuhraya Guthrie (GCE). 

Jangka masa perjalanan daripada poin permulaan (starting point) di Puncak Perdana dan poin penamat (end point) di Penchala Link melalui DASH, hanya 15 minit saja!

Bayangkan, korang ada akses ke semua persimpangan ini dengan mudah dari sini menerusi Lebuhraya DASH. Senang korang nak ke Shah Alam, Subang Jaya, Petaling Jaya, hingga ke Mont Kiara. 

Apa hospital dan klinik terdekat dengan SEHR Townvillas ni? 

Sumber gambar – columbiaasia.com

Bagi Tok, akses yang dekat dengan pusat perubatan adalah salah satu faktor utama sebelum buat keputusan membeli hartanah. 

Bukan apa. Senang kalau ada kemudahan ini kalau ada antara ahli keluarga korang jatuh sakit dan perlukan rawatan perubatan. Tak gitu? 

Dari SEHR Townvillas, korang ada akses dekat ke pusat perubatan berikut. Tok sediakan dalam bentuk poin untuk memudahkan bacaan korang: 

  • Columbia Asia Hospital Bukit Raja, 
  • Hospital Besar Shah Alam, 
  • Salam Shah Alam Specialist Hospital, 
  • Avisena Specialist Hospital, 
  • Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang, 
  • Columbia Asia Extended Care Hospital, dan 
  • Hospital Besar Kuala Lumpur. 

Selain daripada hospital, antara klinik yang terdekat dengan kawasan ini seperti: 

  • Klinik Medivron Denai Alam, 
  • Klinik Medivron Setia Taipan, 
  • Klinik Bungaraya, 
  • Klinik Sri Jaya, dan 
  • Poliklinik Mediprima @ Denai Alam. 

“Macam mana pula dengan pusat pendidikan yang terdekat, Tok?”

Sumber gambar – mizaritory.blogspot.com

“Of course ada!” 

Berikut antara senarai sekolah dan juga pusat pendidikan yang terdekat dengan SEHR Townvillas

  • Sekolah Kebangsaan Meru 2 (4KM), 
  • Brainy Bunch (4KM), 
  • UiTM Kampus Puncak Alam (9KM),
  • Real School Kampus Shah Alam (10KM),
  • SMK Puncak Alam (12KM),
  • Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (C) Subang (12KM), 
  • The Sunnah School (12KM), 
  • Tenby School Setia Eco Park (14KM), dan 
  • HELP International School (18KM). 

Kemudahan ini melengkapkan lagi asbab kawasan ini sebagai kawasan yang sesuai untuk mereka yang sudah berkeluarga. Senang nak hantar anak korang ke tadika dan sekolah berdekatan. 

Mudah tak nak ke pusat membeli-belah? 

Sumber gambar – genera45.com

Berikut antara pusat membeli-belah dan tempat membeli barangan dapur yang korang boleh pergi: 

  • Econsave Setia Taipan, 
  • Setia City Mall, 
  • Econsave Alam Jaya, 
  • Giant Hyper Market Klang Sentral, 
  • TESCO Setia Alam 2, 
  • TESCO Puncak Alam, 
  • Jaya Grocer Plaza Jelutong, 
  • Giant Hyper Market Shah Alam, 
  • AEON Mall Shah Alam, dan
  • AEON Mall Bukit Raja. 

Nah, semua tempat ni dekat belaka untuk korang restock segala keperluan harian untuk kegunaan isi rumah. 

Berbaloi ke beli SEHR Townvillas ni? 

Ini pendapat personal Tok. Kalau korang sudah berkeluarga, projek ini memang tempat yang sesuai. Kalau yang tengah merancang nak kahwin tu, pun boleh juga. 

Dekat sini, korang dah tak perlu risau tentang keselamatan. Lengkap dengan perimeter fencing (pagar berperimeter) dan juga guard house (rumah pengawal), keselamatan keluarga korang pasti terjaga. 

Paling menarik, korang boleh booking SEHR Townvillas ni pada RM1,000 saja pada hari ini. Jadi, tunggu apa lagi? 

Anda tengah cari rumah landed yang lengkap dengan sekuriti?

Tak perlu cari lagi, sebab Tok dah jumpa satu untuk korang. 

Rumah landed ni, bukan setakat ada sekuriti untuk memastikan keselamatan keluarga korang terjamin. Korang juga ada akses mudah ke Lebuhraya DASH yang bakal siap hujung tahun ini. 

Tak cukup dengan itu, korang juga akan dapat cashback bila beli rumah ni. Gunakan duit cashback ini untuk: 

  1. Langsaikan hutang jahat (kad kredit, dan sebagainya), 
  2. Modal tukar kereta baru secara PERCUMA, 
  3. Bina simpanan untuk masa depan, 
  4. Bina tabung pendidikan anak-anak, 
  5. Sebagai deposit beli rumah seterusnya, dan macam-macam lagi. 

Booking hanya RM1,000 sahaja untuk tempah unit anda. 

Tawaran ini terhad kepada 15 orang terawal, dan bakal tamat pada 9 Julai 2020, tepat pukul 11.59 malam.

KLIK SINI (ATAU GAMBAR DI BAWAH) DAN TEMPAH UNIT ANDA SEKARANG

Previous

Sepang – Berbaloi ke beli hartanah dekat sini?

Pengecualian Cukai Keuntungan Harta Tanah untuk pembeli hartanah tahun 2020

Next