Marina Point, Klebang – Apartmen servis mewah Freehold di tepi pantai

| | ,

Apa yang terpacul dalam minda korang bila dengar perkataan ‘Klebang’?

Pasti ramai terbayang coconut shake Klebang yang famous tu. Tambah pula boleh hirup minuman kegemaran ramai ni, sambil melepak kat tepi pantai yang nyaman. 

Lebih baik lagi, korang ada peluang untuk menetap bersama keluarga kat kawasan ini. 

Nah, buat korang yang tengah mencari kediaman dengan kriteria ni, Tok ada satu projek menarik nak kongsikan kat korang. 

Bayangkan sejenak. Bangun tidur je, korang ada view menghadap laut yang cantik. Memang wow!

Projek pembangunan bercampur, dengan view pemandangan pantai yang indah

Projek yang Tok nak kongsikan adalah Marina Point, yang berdiri megah di kawasan Pantai Klebang di Melaka. Marina Point ni, terletak bersebelahan dengan bangunan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB). 

Projek ni merupakan projek kediaman pertama yang dibangunkan oleh Sanichi Property Sdn Bhd, sebuah anak syarikat kepada Sanichi Group. 

Berkonsepkan pembangunan bercampur (mixed development), korang akan disajikan dengan kediaman bertingkat (high-rise) jenis apartmen servis (service apartment) dan juga komersial. 

Marina Point akan mempunyai sebanyak 352 unit kediaman pada ketinggian 24 tingkat, 120 lot runcit (retail lot), lot komersial setinggi 3 tingkat, tempat letak kereta setinggi 3 tingkat, lengkap dengan pelbagai fasiliti menarik untuk kegunaan penghuni di sini. 

Setakat yang Tok dengar sekarang, dah 50% unit kediaman di Marina Point telah berjaya dijual setakat ini. Marina Point juga merupakan kediaman jenis Freehold (Pegangan Bebas). 

Berapa jenis susun atur (layout) yang ditawarkan di Marina Point? 

Marina Point menyediakan unit kediaman yang terdiri daripada 1 bilik, 2 bilik, 3 bilik, dan juga unit SOHO (Small Office Home Office) untuk pilihan korang. 

Setiap unit juga ditawarkan dengan pemandangan yang tersendiri. Ada pemandangan pool site, dan paling best adalah pemandangan laut. 

Berikut adalah susun atur yang ada:

Jenis A-1B (Pemandangan pool site atau laut, berkeluasan 757 kaki persegi, 1 bilik dan 1 bilik air)

Jenis B (Pemandangan pool site atau laut, berkeluasan 721 kaki persegi, 1 bilik dan 1 bilik air)

Jenis B1 (Pemandangan laut, berkeluasan 721 kaki persegi, 1 bilik dan 1 bilik air)

Jenis B2 (Pemandangan laut, berkeluasan 721 kaki persegi, 1 bilik dan 1 bilik air)

Jenis C (Pemandangan pool site, berkeluasan 1,092 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis C1 (Pemandangan pool site, berkeluasan 1,092 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis C2 (Pemandangan laut, berkeluasan 1,092 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis C3 (Pemandangan pool site, berkeluasan 1,092 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis C4 (Pemandangan pool site, berkeluasan 1,092 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis D (Pemandangan pool site, berkeluasan 3,648 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air, dengan Roof Garden)

Jenis D1 (Pemandangan pool site, berkeluasan 3,648 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis D2 (Pemandangan pool site, berkeluasan 3,648 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis D3 (Pemandangan pool site, berkeluasan 3,648 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Jenis D4 (Pemandangan pool site dan laut, berkeluasan 3,648 kaki persegi, 3 bilik dan 2 bilik air)

Fasiliti kelas pertama di Marina Point 

Direka untuk memenuhi keperluan kehidupan gaya hidup moden masakini, Marina Point menyediakan fasiliti yang terbaik untuk penduduk di sini. 

Isu keselamatan, korang tak perlu risau lagi. 

Korang akan disediakan dengan sistem sekuriti 3-peringkat (3-tier security system) dengan kad akses untuk ke lobi dan juga lif, serta sistem kamera keselamatan litar tertutup 24-jam, dan macam-macam lagi. 

Pendek kata, tak perlu risau lagi tentang keselamatan keluarga dan rumah korang. 

Antara fasiliti lain yang tersedia untuk kegunaan korang sekeluarga seperti: 

  • Mini water park, 
  • Mini theatre, 
  • Indoor amusement park,
  • Grand lobby, 
  • Rooftop sky lounge, 
  • Swimming pool, 
  • Children’s pool,
  • Sauna, 
  • Meeting rooms, 
  • Function rooms,
  • Scenic rooftop garden, 
  • Gymnasium, dan macam-macam lagi fasiliti yang tersedia. 

Mudah untuk anda ke mana-mana yang anda suka? 

Sumber gambar – freemalaysiatoday.com

Dibina kat lokasi yang strategik, penghuni Marina Point ada akses yang mudah untuk Pusat Bandaraya Melaka. 

Jarak perjalanan untuk ke sana hanya kurang 10KM saja. Korang boleh sampai dalam masa 20 minit perjalanan saja melalui Laluan 5 (Route 5). 

Untuk ke Ayer Keroh pula, korang boleh sampai ke sana dalam masa kurang setengah jam, dengan melalui jalan Pulau Gadong (M7). 

Nak ke Kuala Lumpur, pun mudah saja. Korang boleh guna Lebuhraya Utara-Selatan (NSE). 

Kalau bawa kereta pada kelajuan biasa, boleh sampai dalam masa kurang 2 jam (bergantung pada keadaan trafik semasa). 

Kemudahan yang tersedia untuk penduduk Marina Point

Sumber gambar – cartoola.my

Buat korang yang selalu travel, korang ada akses mudah ke Melaka International Airport yang berlokasi di Batu Berendam. Jarak perjalanan daripada Klebang ke sana hanya memakan masa 30 minit saja. 

Buat yang kaki shopping pulak, korang boleh ke pusat membeli-belah yang Tok senaraikan kat bawah ni: 

  • Dataran Pahlawan Melaka Megamall (9.8KM daripada Klebang), 
  • Mahkota Parade (9.3KM daripada Klebang), 
  • Elements Mall Melaka (10.8KM daripada Klebang), 
  • AEON Mall Bandaraya Melaka (10.4KM daripada Klebang), 
  • TESCO Melaka (11.6KM daripada Klebang), 
  • Hatten Square (10KM daripada Klebang), 
  • Plaza Hang Tuah (9.5KM daripada Klebang), 
  • KIPMall Melaka (10KM daripada Klebang). 

Paling syok, korang boleh ke Melaka Premium Outlet (yang juga dikenali sebagai Freeport A’Famosa Outlet), terletak di sebelah A’Famosa Resort. Melalui Lebuh AMJ, korang boleh sampai ke sini dalam masa 40 minit saja. 

Tiba hujung minggu, korang boleh bawa keluarga berjalan-jalan kat lokasi berikut: 

  • Jonker Walk, 
  • Melaka Wonderland Theme Park and Resort, 
  • Zoo Melaka, 
  • St. Paul’s Church, 
  • Christ Church, 
  • Stadhuys, 
  • Melaka Sultanate Palace, 
  • Museum Cheng Ho’s, 
  • Baba Nyonya Museum, 
  • A’Famosa, 
  • Butterfly and Reptile Sanctuary, 
  • Cheng Hoon Teng Temple, 
  • Coral Wonderland Melaka, 
  • D Paradise Melaka, 
  • Dutch Square, dan macam-macam lagi. 

Apa hospital dan pusat pendidikan yang tersedia di sini? 

Sumber gambar – apartmenthotel.com.my

Kalau korang atau ahli keluarga tak sihat, korang juga ada akses ke hospital yang terdekat. 

Ada 2 hospital yang terletak tak lebih daripada 10KM: 

  • Oriental Melaka Straits Medical Centre (4.3KM daripada Klebang), dan 
  • Mahkota Hospital (9.3KM daripada Klebang). 
Sumber gambar – UiTM Bandaraya Melaka (FB)

Untuk pusat pendidikan tinggi pula, banyak pilihan yang ada kat sini seperti: 

  • Universiti Teknologi MARA (UiTM) (Kampus Bandaraya), 
  • Pusat Pembangunan Kemahiran Perindustrian Melaka (MISDEC), 
  • (IPGM) Kampus Perempuan Melayu, 
  • Melaka Nursing College, 
  • Kolej Professional MARA Bandar Melaka, 
  • Politeknik Kota Melaka, 
  • Kolej Komuniti Kota Melaka, 
  • Open University Malaysia (Melaka Learning Centre), 
  • Malaysian Flying Academy Melaka, 
  • Cosmopoint Melaka, dan banyak lagi. 
Sumber gambar – themalaysianreserve.com

Nak berita lagi best? 

Menjelang 2031 nanti, korang akan disediakan dengan perkhidmatan keretapi berkelajuan tinggi (High Speed Rail, atau HSR). 

Kemudahan ini akan menyambungkan laluan keretapi sepanjang 350KM, bermula di Kuala Lumpur (sebagai stesen utama), dan akan melalui Melaka, Johor, dan berakhir di Singapura. 

Tempoh perjalanan daripada Kuala Lumpur ke Singapura dapat dikurangkan kepada 90 minit, berbanding 11 jam yang menggunakan perkhidmatan keretapi sedia ada. 

Stesen HSR yang dicadangkan adalah di: 

  • Bandar Malaysia (stesen utama), 
  • Sepang, 
  • Putrajaya, 
  • Seremban, 
  • Melaka, 
  • Muar, 
  • Batu Pahat, 
  • Iskandar Puteri, dan
  • Jurong East (stesen di Singapura). 

Dengan kemudahan ini, lebih senang korang nak Kuala Lumpur, Johor, dan juga Singapura. Tak perlu dah berpenat memandu ke semua tempat ini. 

Berbaloi ke beli Marina Point, Tok? 

Pada pendapat personal Tok, Marina Point sesuai dijadikan kediaman buat mereka yang sukakan gaya hidup moden, tak kira sama ada korang masih bujang ataupun dah berkeluarga. 

Dengan fasiliti kelas pertama yang lengkap tersedia serta kemudahan pelbagai yang berdekatan, korang boleh jangkakan kehidupan yang baik di sini. 

Marina Point boleh diberikan perhatian buat pembeli rumah pertama atau mereka yang na tambah rumah, sama ada untuk kegunaan sendiri atau pelaburan. 

Tok ada satu lagi tawaran menarik untuk anda!

Ini ada satu peluang ‘baik punya’ buat korang yang nak tambah ilmu pelaburan hartanah – secara PERCUMA. 

Tok nak jemput korang datang ke sesi Sembang Hartanah bersama Tuan Faizul Ridzuan pada 29 Februari (hari Sabtu) ini.

Korang tak perlu risau tentang bayaran. Sesi ini 100% PERCUMA. Korang hanya perlu datang dan bawa buku nota saja. 

Faizul Ridzuan akan kongsikan banyak data pasaran hartanah terkini, supaya korang boleh buat keputusan pembelian dan pelaburan yang tepat pada 2020 ini. 

Cuma, korang kena daftar cepat sebab TEMPAT DUDUK ADALAH SANGAT TERHAD. 

KLIK SINI (ATAU GAMBAR DI BAWAH) DAN TEMPAH TEMPAT DUDUK ANDA SEKARANG

Previous

Semua yang anda perlu buat untuk bank approve loan rumah (supaya boleh beli rumah berkali-kali)

Skim Jaminan Kredit Perumahan (SJKP) – Takde slip gaji? Wajib baca ini

Next
Secured By miniOrange