Login

Register

Login

Register

Advertorial: Cara beli rumah duduk sendiri untuk anda yang tak banyak cash (TERHAD).

Nota : Artikel ini adalah artikel kategori advertorial.

Berdasarkan analisis ringkas Tok, ada 2 kategori orang yang membeli hartanah :

1) Orang yang mahu beli rumah untuk pelaburan. 

2) Orang yang membeli rumah untuk digunakan sendiri. 

Hari ini, Tok nak bercerita mengenai projek hartanah yang Tok rasa sesuai untuk mereka yang nak membeli rumah untuk dipakai sendiri, terutamanya kalau korang jenis yang tak banyak modal. Projek yang Tok nak bercerita ni namanya Bandar Rimbayu

9 Info yang anda mesti tahu tentang projek perumahan Rimbayu.

Lokasi Rimbayu

Periwinkle Actual House 1Periwinkle Actual House 2Periwinkle Actual House 3

Bandar Rimbayu ni besar (1,879 ekar) dan masih dalam fasa awal pembinaan. Ia masih lagi dalam pembinaan dan dijangka siap dalam masa 3 tahun dari sekarang.

Projek ini dibangunkan oleh jenama yang kuat dan mempunyai reputasi yang kuat dalam industri hartanah. Jenama yang Tok maksudkan adalah IJM Land.

Ada 10 maklumat penting yang anda perlu tahu tentang projek perumahan Rimbayu:

1) Terletak berdekatan kawasan Kota Kemuning.

2) Mempunyai jaringan 5 lebuhraya utama iaitu: KESAS, LKSA, SKVE, ELITE, WCE (Dalam pembikinan).

3) Harga rumah bermula serendah RM832,800. Kalau gaji korang laki-bini  RM9000 keatas dan hutang tak banyak, InShaaAllah loan boleh lepas.

4) 2,143 kaki persegi. 24′ x 70. – Saiz yang elok untuk keluarga sederhana. (4 – 6 orang)

5) Kategori rumah terdiri daripada Double Storey Linked Homes, dan Double Storey Linked Semi D. Senang cerita, rumah 2 tingkat.

6) Rumah untuk keluarga sederhana-besar :  4 Bilik tidur dan 4 bilik mandi

7) Rumah ini masih dalam proses pembinaan (under construction), pihak pemaju menawarkan pekej menarik yang membolehkan mereka yang kurang modal untuk membeli.

8) Sesuai untuk mereka yang nak duduk rumah baru – Kalau anda memang mahukan rumah baru untuk diduduki. Ada orang yang geli nak duduk rumah yang dipakai oleh orang lain sebelum ini, contohnya isteri Tok.

9) Bandar yang besar – Projek perumahan ini adalah projek perbandaran integrasi seluas 1,879 ekar dan akan disempurnakan sepenuhnya dalam jangka masa 15 tahun ke 20 tahun. Dah 5 fasa dilancarkan.   Fasa pertama dah siap dan boleh diduduki;  Fasa ke-2 akan siap dalam 2-3 bulan nie;  Fasa ke-3 dan ke-4 siap tahun depan dan Fasa 5 siap tahun 2018.  Banyak lagi fasa dalam perancangan….jadi kalau beli sekarang anda adalah antara pemilik fasa yang terawal. Agak-agak fasa yang akan dilancarkan kelak itu akan lebih murah atau lebih mahal?

Untuk poin nombor 7, baca artikel ini sampai habis supaya anda faham tawaran dan ganjaran yang anda dapat apabila beli rumah ini.

8 Kemudahan utama yang ada di kawasan Rimbayu. Dekat dan mudah.

Dalam radius 15km dari Rimbayu Show Gallery, kawasan rumah ini berdekatan dengan kemudahan-kemudahan berikut:

1) Sekolah Rendah: SK Bukit Kemuning (2), SK Bukit Rimau, SK Bukit Kemuning, SJK (C) Chung Hwa – Kota Kemuning, dan SJK (C) Khe Beng – Kemuning Utama.

2) Sekolah Menengah: SMK Kota Kemuning dan SMK Jalan Kebun.

3) Sekolah swasta: Chinese Taipei School (International School) – Bukit Rimau.

4) Hospital: Columbia Asia Hospital – Bukit Rimau.

5) Bank: Hong Leong Bank, Maybank, RHB Bank, CIMB Bank dan Affin Bank. Semua ini terletak di kawasan Kota Kemuning.

6) Pusat membeli belah: Econsave – Kota Kemuning, Aeon Big – Bukit Rimau, Hero Market – Kota Kemuning, Gamuda Walk – Kota Kemuning, Giant Hypermarket – Kemuning Utama.

7) Kemudahan awam: Pos Malaysia – Kota Kemuning, Balai Polis – Bukit Rimau.

8) Lain-lain: Bukit Kemuning Golf & Country Resort, Kota Permai Golf & Country Club.

Tawaran beli rumah tanpa guna duit yang banyak walaupun rumah harga RM830k.

Untuk memudahkan anda buat keputusan, Tok akan bagi tawaran dan ganjaran khas diberikan kepada pembeli, khususnya bagi bumiputera.

1) Diskaun bumiputera 7% yang boleh digunakan untuk kurangkan keperluan deposit 10% –  Anda boleh beli rumah tanpa perlu pakai banyak duit, cuma perlu bayar 3%.

2) Rebate RM8000 –  Kalau anda tandantangani SPA dalam 14 hari. 3% sekarang dapat kurang RM8000 lagi bila dapat rebat ini.

3) 89% diskaun dalam bayaran ansuran sehingga rumah siap! –   Anda akan dapat diskaun 89% atas interest yang anda perlu bayar sehingga la rumah ini siap. Ini adalah skim baru dari pihak IJM unutk memudahkan pembelian rumah.

Sekiranya anda perlu bayar bayaran muka RM17,000 selepas semua bumi diskaun dan rebate RM8000, anda boleh gunakan kredit kad unutuk dapatkan bayaran ansuran 12 bulan dengan bank bank tertentu!

TERHAD – Sesi perkongsian khas dua pelabur hartanah terkenal di The Arc, Rimbayu.

Talk Pelaburan Hartanah Rimbayu

Apa yang lebih menarik, ada sesi khas daripada dua pelabur hartanah iaitu Ishmael Ho dan Faizul Ridzuan, mereka akan berkongsi maklumat tentang:

1) Analisis hartanah – Bagaimana kenal pasti prestasi hartanah kita yang sedia ada, dan apa yang perlu kita buat untuk mencapai matlamat kewangan yang kita inginkan.

2) Ulasan hartanah – Nak beli rumah tapi 100% tak tahu apa-apa? Takut tersalah beli? Sesi ini akan membantu anda membuat keputusan berdasarkan ulasan dua individu berpengalaman dalam pelaburan hartanah.

SESI INI AKAN DIADAKAN PADA 2HB OGOS 2015. PUKUL 5 PETANG HINGGA 7 PETANG. DI THE ARC, BANDAR RIMBAYU.

Tok sangat sarankan anda daftar sesi ini sebelum buat keputusan untuk membeli rumah di Rimbayu.

Datang sana, dengar perkongsian dua pelabur hartanah ini, dan tanya mereka apa sahaja supaya anda lebih lega bila buat keputusan pembelian nanti.

KLIK SINI UNTUK ISI BORANG (KUOTA PESERTA SANGAT TERHAD).

PS: Sila isi borang di atas sebelum 28hb Julai 2015 sebab tempat adalah terhad.

Tok Penghulu

Read Previous

Banyak sangat hutang sampai susah nak buat loan rumah? Baca kisah wanita yang berjaya simpan RM3,000 sebulan selepas buat 4 langkah ini.

Read Next

5 Langkah langsaikan hutang RM225,300. Lebih mengejutkan, wanita ini bakal mempunyai simpanan RM3,200 sebulan.

Leave a Reply

Secured By miniOrange