Login

Register

Login

Register

5 cara mudah simpan RM500 sebulan. Ikut tip ini

Selagi kita tak buat, selagi tu kita tak akan tahu. Dalam setiap perkara, pasti akan ada titik permulaan. Tak kira dalam apa jua perkara sekalipun. Dan dalam usaha menyimpan duit, perkara paling susah yang kita…

Untuk RM2,500 sebulan, anda pilih BMW atau rumah?

Topik kereta dan rumah ni seringkali menjadi perbualan hangat dan dilema masyarakat kita terutama anak muda hari ini. Bahkan dalam media sosial harini pun kita dapat lihat betapa hangatnya perdebatan ni. Jadi hari ini kita…

Melabur dalam hartanah dengan modal serendah RM100?

Seringkali orang kaitkan ‘profesion’ sebagai seorang pelabur ini hanya layak untuk mereka yang memegang portfolio jutaan ringgit, atau mudah kata, hanya terbuka untuk orang yang ‘have-have’ saja. Dah 2019 ni, mohon buang dan lempar jauh-jauh…

Sena Parc Homes, Senawang – Fi tempahan serendah RM500 seunit

Siapa yang tak nak ada kediaman atas tanah (rumah landed)? Ramai yang pasang impian untuk menetap di kediaman jenis ini. Tapi dengan harga rumah landed yang menggila sekarang ni, impian ini agak sukar dicapai. Rata-rata…

Apa yang ada dekat Senawang, Negeri Sembilan?

“Dekat mana lagi nak cari rumah atas tanah (landed) murah dekat Malaysia ni?” Sebab harga rumah landed yang semakin mahal, ramai rakyat Malaysia memilih untuk beli rumah jenis high-rise (rumah bertingkat). Tapi kalau korang cari…

Cyberjaya : Malaysia Silicon Valley

Apa yang terlintas dalam kepala korang bila sebut tentang Cyberjaya? Masa kecik dulu, Tok selalu terbayang kereta terbang bila orang sebut Cyberjaya ni hmmm. Memandangkan Tok dah agak lama tak buat artikel analisa kawasan, nah…

Secured By miniOrange