Login

Register

Login

Register

Luar flat, dalam kalah kondo. Siapa sangka rumah lelong ‘busuk’ boleh jadi macam ni?

Memang banyak sentimen negatif bila bercakap tentang rumah lelong. Rumah ‘barai,’ ‘busuk,’ ‘takde kelas,’ dan macam-macam lagi la. Yang cakap macam ni, mesti banyak lagi kelebihan membeli rumah lelong yang mereka belum tau. Dah banyak…

Kisah dan nasihat daripada pelabur hartanah Jimmy Haryzul (Sneak peek konten eBook Kitab Hartanah Hotspot MRT)

Jimmy Haryzul merupakan seorang usahawan, pelabur hartanah dan juga perunding hartanah berdaftar. Beliau kini sedang mengikuti pengajian pengajian doktor falsafah dalam bidang kejuruteraan di salah sebuah universiti tempatan. Ikuti temubual Tim Hartabumi bersama beliau. Hartabumi…

One Menerung, Bangsar – Kawasan tumpuan golongan expat dengan harga mampu tengok

Dalam hartanah township yang paling lama di Bangsar, One Menerung dilihat paling berprestij. Tok tengok gambar je pun dah cair. Apatah lagi korang yang baca reviu Tok kali ni. Korang boleh tengok sendiri dekat situ,…

Sri Putramas II, Dutamas – Untuk pelaburan atau duduk sendiri?

Lebih dikenali dengan nama Sri Putramas 2 atau Royal Domain, Tok percaya projek ni memang mendapat sambutan ramai. Sri Putramas II ni adalah kesinambungan bagi projek Sri Putramas I. Dan sebab dapat sambutan ramai, Mayland…

Riana Green, Tropicana – Kediaman mesra keluarga di tengah Petaling Jaya

Projek yang dibina oleh IJM Land ni ada 4 fasa, bermula pada 1997 dan siap secara keseluruhan pada 2003. Situ ada blok yang status low rise, medium rise dan high rise yang korang boleh pilih…

‘Jangan buat No.8’ – Peguam ini kongsi 9 tip beli rumah lelong pertama

Tok yakin, ramai yang dah tau tentang pasaran rumah lelong. Dengar macam best je, sebab listing rumah lelong memang banyak yang murah. Tapi bagi yang baru berjinak-jinak tu, jangan pulak korang main terjah dan terus…

Sixceylon, Bukit Ceylon – Transformasi Bolton Court lama kepada yang baru

Projek ni, dulunya adalah hartanah paling tua yang dibangunkan di Kuala Lumpur, Bolton Court. Lepas diubah, Tok rasa bangunan lama ni dah ditransformasi jadi projek yang lawa dan cantik. Tipu la kalau Tok cakap tak…

Wanita ini berjaya beli rumah pada harga RM14K?

“Rumah sekarang mahal sangat. Gaji saya kecik, tak mampu nak beli. Elok lagi saya menyewa daripada beli.” Alasan. Itu alasan yang selalu sangat Tok dengar. Selain rumah subsale (second hand) dan undercon, korang pernah tak cuba…

Ridzuan Condominium, Bandar Sunway – Boleh dapat untung sewa hingga 9%?

Terletak dekat Bandar Sunway, boleh kata Ridzuan Condominium berada di lokasi yang agak strategik. Nak-nak lagi kawasan Subang yang memang agak padat dengan penduduk. Mulanya, kondominium ni dikatakan sebagai pembangunan high-end. Beza dengan sekarang, korang…

The Zest, Bandar Kinrara – Kediaman cantik, sesuai untuk yang dah bekeluarga

Projek The Zest atau The Zest @ Kinrara 9 ni projek dibangunkan Darul Dinasiti, iaitu anak syarikat Trinity Group. Situ ada campuran bangunan macam kondominium, pejabat dan kedai dalam satu kawasan. Memang senang la kalau…

Secured By miniOrange