Login

Register

Login

Register

Ringkasan 19 perkara yang diubahsuai dalam Bajet 2016 semalam, yang patut anda tahu.

Semalam, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Najib Tun Razak dah umumkan beberapa pengubahsuaian Bajet 2016. Ia berdasarkan keadaan ekonomi semasa yang terkesan dek kejatuhan harga minyak mentah, yang mengganggu rancangan bajet asal 3 bulan lalu. Keputusan…

Realiti pahit tentang pasaran semasa hartanah Malaysia (kajian terkini StarProperty.my).

Hari ni, izinkan Tok kongsikan secebis maklumat terkini tentang hartanah kat negara kita. Tok harap, kajian ini boleh jadi  info berguna untuk korang yang ceburkan diri dalam bidang ini. Baru-baru ini, Tok ada terbaca satu…

D’Sara Sentral: Pelaburan hartanah di tengah kota berdekatan stesen MRT

Bagi korang yang sedang mencari hartanah untuk tujuan pelaburan dan minat dengan rumah apartment, korang boleh tengok projek D’Sara Sentral oleh Mah Sing Group ni. D’Sara Sentral terletak di kawasan Sungai Buloh dan dijangka akan siap…

Greenwoods @ Salak Perdana: Rumah teres di tengah keindahan alam semulajadi

Ramai penduduk kota Kuala Lumpur mempunyai impian untuk duduk di rumah teres, yang berada di dalam kawasan FREEHOLD atau Pegangan Bebas. Kebanyakannya dah bosan duduk di apartment dan kesibukan kota yang padat dengan manusia. Hari…

Kisah pencuci kereta dari Sentul, yang akan naikkan semangat anda mencapai kejayaan. Baca 8 nasihat beliau ini.

Dah masuk tahun 2016. Bertambah ramai orang risau pasal harga hartanah yang semakin menggila. Ramai rakyat Malaysia yang belum dapat beli hartanah, baik untuk pelaburan atau kegunaan sendiri. Fakta ini boleh lemahkan semangat kalau tak…

Tip jimat RM30 untuk tambang ERL yang tak ramai orang tahu.

Bermula 1 Januari 2016, tambang ERL (Express Rail Link) akan dicaj RM55 untuk satu trip daripada KL Sentral ke KLIA (Kuala Lumpur International Airport) dan KLIA2. Ini bukan perkara yang mudah ramai orang nak telan.…

3 cara elakkan banyak duit melayang kat bil eletrik (yang anda boleh buat segera).

Eletrik adalah sumber tenaga yang penting dalam kehidupan kita. Bermula tahun 2016, rakyat Malaysia akan mula “menikmati” kadar tarif eletrik terbaru. Ya, kita kat semenanjung akan bayar ekstra 0.73 sen untuk setiap kWh selama 6…

Secured By miniOrange