logo_normal_GH

Nak tahu strategi untuk lulus loan rumah dalam masa 2 minggu atau kurang?

Testimoni loan
banks

Macam nak nak buat bank-bank terkemuka di atas luluskan loan anda dalam masa 2 minggu atau kurang?

checklist-semak-cepat

BONUS: Contoh dokumen yang Ali sediakan untuk apply loan rumah!

salinan slip gaji

Daripada tim sama yang membawakan kepada anda eBook best-seller “Takde duit, boleh beli rumah ke?”

Kali ini, kami membawakan kepada anda satu lagi eBook yang akan melengkapkan ilmu hartanah anda.

Bank betul-betul akan sayang anda lepas anda dah tahu tatatertib cara apply loan rumah ini!

ebook "Strategi Confirm Lulus Loan Rumah" oleh Tok Penghulu

Apa rahsia yang anda akan dapat bila dah baca eBook ni?

1. Perkara wajib yang anda patut semak dalam pakej loan rumah.

2. Macam mana nak banding dan bezakan pakej loan yang terbaik buat anda?

3. Macam mana nak buat bank bersahabat baik dengan anda?

Sumber gambar: Lifehacker

4. Cara sediakan dokumen yang tip top, confirm banker anda akan tersenyum.

5. Macam mana nak gunakan simpanan dan pelaburan lain sebagai pemanis tawaran?

6. Apa itu CCRIS dan CTOS, dan macam mana cantikkan laporan-laporan ini?

7. Cara dan formula mudah untuk menyemak kemampuan pinjaman anda, semudah ABC.

8. Apa itu Debt Service Ratio (DSR)? Macam mana nak cantikkan DSR?

9. Senarai skim-skim yang memudahkan anda untuk apply loan rumah.(Boleh jimat beribu-ribu ringgit!)

10. Senarai semak yang lengkap untuk apply loan rumah dekat mana-mana bank di Malaysia.

 

Sumber gambar: The Investors Approach

Ini dia isi kandungan penuh eBook eksklusif Strategi Confirm Lulus Loan Rumah.

BAB 1: Tahu siapa pemberi pinjam dan anda boleh jimat berpuluh ribu ringgit

Anda patut jadi seperti Ali

Langkah pertama yang anda patut buat?

9 asas untuk dapatkan loan rumah yang terbaik

7 kesilapan pelabur baru selalu buat

Biar keluar beratus, jangan rugi beribu

Macam mana bank buat progress payment

Mana satu loan rumah yang anda patut pilih?

Checklist Semak-Cepat Loan Rumah.

 

ikon-2

BAB 2: Macam mana nak buat bank bersahabat baik dengan anda?

Profil peribadi peminjam, cinta pandang pertama!

Salinan kad pengenalan, tak kenal maka tak cinta

Salinan Offer to Purchase atau Sales Form dan Receipt, bukti anda membeli, bukan pinjam untuk berjoli

Salinan penyata gaji bagi yang bekerja (6 bulan), bukti anda boleh bayar hutang

Salinan penyata bank (untuk transaksi penggajian) bukti duit tu masuk, bukan atas angin sahaja

Salinan dokumen pendapatan pasif, pendapatan portfolio, tambahan yang boleh meyakinkan banker anda

Salinan penyata bank, bukti simpanan anda bukan imaginasi khayalan

Salinan dokumen semua jenis simpanan, tambahan dokumen yang boleh tambah jumlah keseluruhan pinjaman anda

Salinan dokumen untuk insurans, bagaimana nak bagitahu bank anda banyak harta!

 

ikon-3

BAB 3: Dokumentasi Liabiliti

Laporan CCRIS, titik tolak segala keputusan banker!

“Apa Benda Laporan CCRIS Ni?”

“Apa Yang Ada Dalam CCRIS ni?”

Berapa lama rekod hutang kita disimpan dalam CCRIS?

Apa yang bank paling tak suka dalam laporan CCRIS?

Tips Mencantikkan Laporan CCRIS

Di mana nak dapatkan laporan CCRIS?

Dokumen sokongan lain yang boleh yakinkan bank hutang anda bukan beban yang besar!

Salinan penyata cukai dan resit pembayaran, tunjukkan anda pembayar hutang yang kemas.

 

ikon-4

BAB 4: Ukur baju di badan sendiri, jangan pakai ketat sangat, nanti rabak!

Macam mana nak tahu saya layak untuk dapatkan loan rumah?

Betul ke kita boleh kira sendiri semua benda ni?

Ini formula cara nak kira Debt Service Ratio

Cara kira harga rumah yang anda mampu beli

Cara power buat bank senang hati pinjamkan duit ke kita

 

ikon-5

[BONUS] BAB 5: Rahsia besar bank yang anda wajib tahu untuk tinggikan kadar lulus loan 100%

Rekod buruk sama standardnya dengan rekod yang kosong

Semak dulu siapa developer, tahu supaya tak tertipu

Bank tak suka rumah high-rise yang lama. Kenapa?

Apa tu bangunan non-HDA dan kenapa bank tak suka?

 

ikon-6

[BONUS] BAB 6: Gunakan skim bantuan yang anda untuk memudahkan proses apply loan dan beli rumah lebih mudah

Skim terbaik untuk pekerja sektor swasta

Suami isteri yang baru berkahwin sesuai apply skim ini

Skim khas yang bantu pekerja swasta beli rumah cepat-cepat

Anda ada tanah kosong untuk bina rumah sendiri?

21 tahun, dah ada satu rumah, tapi nak tambah lagi?

Apa kelebihan kakitangan kerajaan untuk buat loan rumah

Harga pelancaran: RM50 sahaja.

money-back-guarantee-icon

Money Back Guarantee: Kalau anda dah baca dan apply semua yang diajar dalam eBook ni dan masih tak lepas nak apply loan rumah, kami akan pulangkan wang anda. Sah 60 hari dari tarikh pembelian.

Nota penting: Jualan ini kami hadkan untuk 500 unit (tinggal 109 unit sahaja). Cukup kuota, kami akan tutup jualan serta-merta.

stock-index-down