Home Projek Hartanah Alia, Lakeside Residences – Kediaman mewah dan nyaman di tepi tasik Puchong

Alia, Lakeside Residences – Kediaman mewah dan nyaman di tepi tasik Puchong

2272
1
SHARE
Ebook Takde Duit Boleh Beli Rumah Ke
Ebook Takde Duit Boleh Beli Rumah Ke

GLOMAC baru sahaja melancarkan fasa terbaru bagi siri kediaman mewah mereka Lakeside Residences, iaitu Fasa 7 : Alia.

Pemaju Lakeside Resdences, Glomac Alliance adalah anak syarikat kepada Glomac Group yang mana merupakan pemaju yang mempunyai reputasi yang cemerlang.

Glomac diasaskan oleh 2 usahawan terkenal negara, Tan Sri Dato’ FD Mansor dan Datuk Richard Fong pada tahun 1988.

Hari ni, Glomac mempunyai lebih daripada 40 syarikat subsidiari yang beroperasi dalam industri pembinaan dan hartanah.

Sebagai satu kumpulan syarikat yang besar, Glomac mempunyai pensijilan ISO 9001:2000 yang diberikan kepada mereka pada tahun 2003, yang mana mengesahkan kredibiliti mereka sebagai pemaju perumahan.
Nota : Belum baca lagi artikel sebelum ni? Klik sini untuk baca sekarang. 

Fasa seterusnya projek power Glomac, Lakeside Residence?

Fasa 7 : Alia adalah pembangunan premium landed terbaru di bandar Puchong yang mana mempamerkan kelebihan seperti rumah yang dekat dengan tasik, kemudahan aksesibiliti yang meluas, dan pelbagai keselesaan hidup yang lain.

Berkediaman di Lakeside Residence bermaksud korang mempunyai akses kepada clubhouse yang bertaraf resort.

Maknanya korang dengan mudah boleh beriadah dan bersenam di taman rekreasi yang berdekatan.

Seperti yang tertera kat nama projek, kediaman ini memang dekat dengan tasik.

Ada taman privasi (private park) seluas 7 ekar dan lengkap dengan gated and guarded. Dah tak payah risau tentang faktor keselamatan keluarga korang sewaktu tengah bekerja.

Selain tu jugak, terdapat juga fasiliti lain yang seperti untuk memudahkan korang seperti :

  • Multi-purpose court (gelanggang pelbagai guna),
  • Trek jogging,
  • Stesen senaman (par course exercise station),
  • Tapak BBQ,
  • Tapak berkelah,
  • Gazebo,
  • Laluan refleksologi,
  • Lake front piazza, dan lain-lain.

Aksesibiliti yang cukup mudah. Senang anda nak ke mana-mana

Lakeside Residence mempunyai jaringan dan akses kepada pelbagai lebuhraya seperti :

  • LDP,
  • KESAS,
  • Bukit Jalil Highway (Puchong – Sungai Besi), dan
  • Lebuhraya Utara – Selatan.

Dan macam yang Tok cakap semalam (kalau korang terlepas baca, klik sini sekarang), senang-senang je korang boleh ke 3 lokasi hot yang berdekatan dengan Puchong – Subang Jaya, Petaling Jaya, dan juga Seri Kembangan.

“Ada tak universiti yang dekat dengan tempat ini?”

Dari segi kemudahan institusi pendidikan, cukup senang. Cuba korang tengok senarai kolej dan universiti yang ada.

  • Binary University College (6KM),
  • Sunway University (9KM),
  • Taylor’s University Lakeside Campus (10KM),
  • Taylor’s International School (10KM).

Selain tu, korang jugak terletak dekat dengan pelbagai pusat membeli-belah.

Perjalanan nak ke tempat ni mungkin tak makan masa sampai 30 minit (bergantung pada keadaan trafik pada masa tu) : 

  • Tesco Puchong (5KM),
  • IOI Mall (5KM),
  • Giant Bukit Puteri (5KM),
  • IOI Boulevard (6KM),
  • Setia Walk (6KM),
  • Sunway Pyramid Shopping Mall (9KM),
  • Giant USJ (10KM).

Bagi korang yang kaki golf, ada 3 golf courses yang ada berdekatan Lakeside Residences.

Antaranya :

  • Kelab Golf Kinrara (10KM)
  • Bukit Jalil Gold & Country Resort (13KM)

Macam mana pula dengan hospital? Dekat tak?   

Kalau nak pilih tempat untuk tinggal bersama keluarga tersayang, ini akan jadi perkara utama yang korang akan tengok dulu sebelum membeli rumah.

Dan korang tak perlu risau tentang ni. Lakeside Residences ni memang dekat dengan :

  • Columbia Asia Hospital (5KM) – Hanya memakan perjalanan selama kurang 10 minit,
  • KPMC Puchong (5.8KM) – Perjalanan akan ambil masa selama kurang 15 minit,
  • Sunway Medical Centre (8KM) – Perjalanan selama kurang 15 minit.

Nah, Tok kongsikan pulak berapa besar kediaman yang dijual ni. Kalau ikutkan, memang cukup untuk tinggal dengan keluarga dan besarkan anak-anak :

Tawaran ‘tak masuk akal’ untuk anda yang nak beli sekarang 

Mungkin ramai lagi tak tau pasal tawaran menarik yang Glomac buat ni.

Tau tak, korang boleh dapat nikmati tawaran seperti :

  • Booking fee = RM5,000,
  • 9% rebat (untuk tempoh waktu terhad sahaja), dan
  • 7% diskaun Bumi,

Jadi, berapa banyak yang korang kena bayar bila beli kediaman ini sekarang? Ni, Tok dah siap buat kira-kira untuk korang yang berminat :

  • Harga jualan = RM885,100,
    • Tolak 7% diskaun Bumi = 
    • RM885,100 X 7% = 
      • RM61,957
    • Harga jualan – rebat =
      • RM885,100 – 9% (RM79,595) =
      • RM805,441
    • Harga jualan baru – diskaun Bumi =
      • RM805,441 – RM61,957 =
      • Harga yang korang kena bayar hanya = RM743,484

 Banyak gila yang korang boleh jimatkan. Lebih RM100,000 tu!

Nanti, ada lagi berita baik untuk korang.

Korang jugak tak payah nak tanggung kos guaman untuk SPA dan juga loan rumah tau. Semua ni ditanggung beres oleh pihak pemaju sendiri.

Duti setem pun, tak payah bayar jugak.

Best, kan?

Berminat nak beli sekarang?

Okay. Tok tak berniat pun nak laga-lagakan korang. Tapi, peluang ni hanya terbuka kepada 14 unit je lagi.

Bermakna, siapa cepat, dia dapat.

Kalau korang serius nak beli rumah ni, jemput isi borang kat bawah ni laju-laju. Jangan bazirkan peluang keemasan ini :

[]
1 Step 1
Nama anda
Lokasi tempat tinggal anda
No. telefon anda
Gaji kasar andaPilih salah satu sahaja
Previous
Next

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here